ΚΟΣΜΟΣ

CH-148 «Cyclone»: Αυτό είναι το ελικόπτερο που συνετρίβη στο Ιόνιο Πέλαγος

CH-148 «Cyclone»: Αυτό είναι το ελικόπτερο που συνετρίβη στο Ιόνιο Πέλαγος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των πέντε επιβαινόντων του Καναδικού Νατοϊκό ελικόπτερο τύπου Sikorsky CH-148 «Cyclone», που κατέπεσε, σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς.

 

Το Sikorsky CH-148 «Cyclone» είναι ένα δικινητήριο ελικόπτερο, πολλαπλών ρόλων, που αναπτύχθηκε από την Sikorsky Aircraft Corporation για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Καναδά.

Το CH-148 είναι η στρατιωτική παραλλαγή Sikorsky S-92 και έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις πλοίων, αντικαθιστώντας το επιτυχημένο CH-124 «Sea King», το οποίο βρισκόταν σε υπηρεσία από το 1963 έως το 2018.

Ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου επιχειρεί από το 2018 υπό την εποπτεία της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας του Καναδά (RCAF) και μετέχει σε αποστολές επιτήρησης, αναζήτησης και διάσωσης.

Το ελικόπτερο παρέχει επίσης μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού για επιχειρήσεις που υποστηρίζουν εθνικές και διεθνείς προσπάθειες ασφάλειας.

Το 2004, ο Καναδάς υπέγραψε συμβόλαιο με τη Sikorsky Aircraft για την κατασκευή και την παράδοση 28 ελικοπτέρων τύπου CH-148.

Τα πρώτα ελικόπτερα ήταν προγραμματισμένα να παραδοθούν στην υπηρεσία της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας του Καναδά το 2009.

Οι παραδόσεις καθυστέρησαν επανειλημμένα λόγω προβλημάτων στην ανάπτυξη του ελικοπτέρου.

Τελικά, τα πρώτα έξι ελικόπτερα τύπου Sikorsky CH-148 «Cyclone» μπήκαν σε υπηρεσία τον Ιούνιο του 2015.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Πότε ανοίγουν Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά - Πώς θα γίνουν οι Πανελλήνιες