ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Καραντίνα με 31 παιδιά - Μια οικογένεια στην Κόστα Ρίκα φαίνεται ότι τα καταφέρνει

Κορονοϊός: Καραντίνα με 31 παιδιά - Μια οικογένεια στην Κόστα Ρίκα φαίνεται ότι τα καταφέρνει

Κορονοϊός: Η καραντίνα την περίοδο της πανδημίας παρουσιάζει μια πληθώρα προκλήσεων για τις οικογένειες οι οποίες καλούνται ξαφνικά να περάσουν πολλές εβδομάδες κλεισμένες μαζί με τα παιδιά μέσα στο σπίτι.

Πολλώ δε μάλλον όταν τα παιδιά δεν είναι ένα και δύο. Ούτε καν τρία. Αλλά...31.

Ένα ζευγάρι από την Κόστα Ρίκα, η Μέλμπα Χιμένες και ο Βίκτορ Γκούσμαν, γονείς 31 υιοθετημένων παιδιών που όλα κατοικούν στο ίδιο σπίτι με εκείνους, έζησαν υπό αυτές τις συνθήκες τις περασμένες έξι εβδομάδες διάστημα κατά το οποίο οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, τελούσε υπό καθεστώς lockdown λόγω της υγειονομικής κρίσης.

"Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Πρέπει να φροντίσουμε τους εαυτούς μας", λέει η Χιμένες, μια συνταξιούχος πρώην εργαζόμενη στον τομέα του σχεδίου μόδας. "Πρέπει να το κάνουμε από την αγάπη μας και την υπευθυνότητά μας".

Ηλικίας από τριών ως 25 ετών, τα 31 παιδιά της οικογένειας συγκαταλέγονται στα ...150 παιδιά, τα οποία το ζευγάρι έχει σε διάστημα τεσσάρων δεκαετιών αναλάβει με αναδοχή αφού οι γιατροί έσωσαν τη ζωή του ενός από τα έξι βιολογικά τους παιδιά που έπασχε από όγκο στον εγκέφαλο. Τα βιολογικά τους παιδιά είναι πλέον μεγάλα και δεν ζουν μαζί τους.

Τα υιοθετημένα παιδιά τους τουλάχιστον έχουν αρκετό χώρο για να κινηθούν καθώς το σπίτι είναι μεγάλο και διαθέτει και έναν εξίσου μεγάλο κήπο. Βρίσκεται στην πρωτεύουσα, τον Σαν Χοσέ, και έχει παραχωρηθεί στην οικογένεια από έναν ανώνυμο δωρητή.

Η 68χρονη Χιμένες και ο 74χρονος Γκούσμαν, ένας πρώην υπάλληλος στον τομέα των πωλήσεων, ζουν με την σύνταξή τους παρότι οι γείτονες, που θαυμάζουν το έργο τους, τους βοηθούν παρέχοντας τρόφιμα και ρούχα.

Αυτό που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την οικογένεια είναι πώς να απασχολήσει τα παιδιά όταν δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

"Είναι μια όμορφη εμπειρία. Είναι ωραία αλλά και δύσκολα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα είναι εύκολα...Πρέπει να αναζητούμε πράγματα που τα ενδιαφέρουν, να κάνουμε αλλαγές, ώστε να μην κουράζονται", λέει η μητέρα.

Η οικογένεια ζει μάλιστα σε μια χώρα που δείχνει να έχει επιτύχει στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Η Κόστα Ρίκα έχει αναφέρει έξι θανάτους από την covid-19 και 742 κρούσματα του κορονοϊού αλλά επί εβδομάδες ο αριθμός εκείνων που αναρρώνουν ξεπερνάει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Η καθημερινότητα των παιδιών περιλαμβάνει οικιακές εργασίες, όπως το μαγείρεμα και το σκούπισμα, ενώ τα μεγαλύτερα βοηθούν τα μικρότερα στα μαθήματά τους.

Κάποια άλλα από τα παιδιά της οικογένειας έχουν αναλάβει τις εξωτερικές εργασίες, όπως ο 21χρονος Ντέιβιντ Γκίλεν, ο οποίος πηγαίνει με το ποδήλατό του στην πόλη για να αγοράσει τρόφιμα φορώντας τα γάντια και την μάσκα του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βεντέτα στα Ανώγεια - Καλομοίρης: «Τον πυροβόλησα, δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου»

Σχετικές ειδήσεις