ΚΟΣΜΟΣ

Koρονοϊός Ιταλία: Πώς το Πράτο με τους 2.000 Κινέζους διέψευσε τις δυσοίωνες προβλέψεις και γλίτωσε

Koρονοϊός Ιταλία: Πώς το Πράτο με τους 2.000 Κινέζους διέψευσε τις δυσοίωνες προβλέψεις και γλίτωσε

Κορονοϊός: Πρόκειται για την ιταλική πόλη που φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό Κινέζων κατοίκων στην Ευρώπη.

Επιστήμονες, πολιτικοί και όχι μόνο όταν ξέσπασε η πανδημία του Covid 19 θεωρούσαν ότι το Πράτο, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στην Φλωρεντία θα ήταν από τις πρώτες που θα πληγούν από τον νέο κορονοϊό στην Ιταλία αφού η φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό Κινέζων κατοίκων στην Ευρώπη.

Ωστόσο οι εκτιμήσεις διαψεύσθηκαν αφού η κινεζική κοινότητα του Πράτο βοήθησε με την έγκαιρη υιοθέτηση αυστηρών μέτρων απομόνωσης στην προστασία της πόλης από μια πανδημία.

Μέχρι σήμερα στην πόλη έχουν καταγραφεί μόλις 479 κρούσματα. Αριθμό που είναι ο μικρότερτος από οποιαδήποτε άλλη επαρχία στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ούτε ένας από τους κινεζικής καταγωγής κατοίκους του, δεν έχει διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό!

Αυτό έγινε εφικτό καθώς – σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ - στα τέλη Ιανουαρίου, προτού καταγραφεί στην Ιταλία το πρώτο κρούσμα, πολλοί από τους Κινέζους κατοίκους του Πράτο κατέβασαν ρολά στις επιχειρήσεις τους και κλείστηκαν στα σπίτια τους. Η αυτοπειθαρχία που έδειξαν επηρέασε θετικά και τους Ιταλούς κατοίκους της πόλης στο να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του κινδύνου, δίνοντας έτσι στην πόλη ένα προβάδισμα στη μάχη κατά του ιού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επικουρικές συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις σε 250.000 δικαιούχους - Δείτε από πότε

Σχετικές ειδήσεις