ΚΟΣΜΟΣ

Travel+Leisure - Ταξίδι στα ελληνικά νησιά: Δέκα λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Travel+Leisure - Ταξίδι στα ελληνικά νησιά: Δέκα λάθη που πρέπει να αποφύγετε
pixabay

Έναν οδηγό με τα πράγματα που πρέπει να αποφύγει κάποιος που επισκέπτεται τα ελληνικά νησιά, δημοσίευσε το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel+Leisure».

«Απλά κοιτάξτε στο Instagram. Υπάρχουν περισσότερες από δύο εκατομμύρια αναρτήσεις με το hashtag #GreekIslands. Αν ζηλεύετε όλους αυτούς που επισκέπτονται την Ελλάδα και μοιράζονται τα ταξίδια τους στα νησιά, τότε ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τις δικές σας διακοπές σε ένα ελληνικό νησί», αναφέρει το άρθρο του «Travel+Leisure».

Οι συμβουλές του αμερικανικού περιοδικού:

  • Επιλογή λάθος νησιού για τη διάθεσή σας

Μπορεί η Σαντορίνη και η Μύκονος να είναι τα διασημότερα ελληνικά νησιά, ωστόσο υπάρχουν περισσότερα από 6.000 νησιά στην Ελλάδα και το καθένα έχει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Αν ψάχνετε για μια εξαιρετικά χαλαρωτική απόδραση, τότε ίσως είναι καλό να πάτε στη Μήλο με τις πολλές παραλίες. Για μια ενδιάμεση κατάσταση, προτιμήστε την Πάρο, όπου θα βρείτε και ήσυχες περιοχές, αλλά και πολλά να κάνετε στη Νάουσα. Όσοι πάλι αναζητούν έντονη νυχτερινή ζωή, μπορούν να επιλέξουν την Ίο.

  • Λάθος διαχείριση - οργάνωση στη μετάβαση από νησί σε νησί

Ο προγραμματισμός διακοπών σε αρκετά νησιά απαιτεί μαεστρία. Όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας, προσπαθήστε να σκεφτείτε το χρόνο μεταφοράς μεταξύ των νησιών και αν είναι πιο αποτελεσματικό να ταξιδέψετε με αεροπλάνο ή πλοίο. Μια καλή ιδέα είναι να μείνετε σε μια ομάδα νησιών, όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα ή τα νησιά του Ιονίου.

  • Υποτίμηση οδήγησης στους δρόμους των νησιών

Τα ελληνικά νησιά κατοικούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι έχτισαν δρόμους πολύ πριν από την έλευση των αυτοκινήτων. Πριν κάνετε κράτηση αυτοκινήτου στο νησί που σκοπεύετε να επισκεφθείτε, ρίξτε μια ματιά στο Google maps για να έχετε μια εικόνα για τους δρόμους εκεί.

  • Τα χαρτιά στην τουαλέτα

Σε καμία περίπτωση μην ρίξετε χαρτιά υγείας, γυναικεία προϊόντα ή οτιδήποτε άλλο μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας σε οποιοδήποτε νησί.

Τα λάθος παπούτσια

Τα ελληνικά νησιά δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να φορέσετε γόβες στιλέτο ή τα νέα δερμάτινα loafers σας. Προτιμήστε ένα ζευγάρι άνετα sneakers.

  • Προσοχή στο πακετάρισμα

Σε πολλές περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες θα χρειαστεί να περπατήσουν μέχρι τα ξενοδοχεία τους μαζί με τις αποσκευές τους. Σε νησιά όπως η Σαντορίνη, αυτό μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ανέβασμα εκατοντάδων σκαλοπατιών. Φροντίστε οι αποσκευές σας να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριές.

  • Μην ξεχνάτε τα μικρότερα νησιά

Φροντίστε να βάλετε στο πρόγραμμα των διακοπών σας και μερικά λιγότερο γνωστά νησιά. Πέρα από τη Μήλο και την Πάρο, υπάρχουν και μέρη όπως η Σύμη, ένα γραφικό νησί με πολύχρωμα σπίτια και λιγότερους από 2.500 κατοίκους. Πέρα από τις βόλτες στους δρόμους και τις παραλίες, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Πανορμίτη του 18ου αιώνα.

  • Μην προσπερνάτε τα τοπικά καφέ

Οι Έλληνες ξέρουν από καλό, παγωμένο καφέ. Ο φραπές, αν και απλός, είναι απολαυστικός, ειδικά σε μια καυτή μέρα. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτός, καθώς δημοφιλής καφές είναι και ο freddo espresso. Μπακλαβάς, ραβάνι και κουλουράκια θα κάνουν το ταξίδι σας ακόμα πιο γλυκό.

  • Μην μένετε μόνο στο ξενοδοχείο για φαγητό

Σίγουρα, πολλά ξενοδοχεία στην Ελλάδα σερβίρουν νόστιμο φαγητό. Αξίζει όμως να βγείτε και στην πόλη για φαγητό όταν επισκέπτεστε τα ελληνικά νησιά. Μπορείτε να διαλέξετε το χταπόδι σας απευθείας από τον ψαρά, να παραγγείλετε όσα ποτά θέλετε, να ρίξετε στο ψωμί σας ελληνικό ελαιόλαδο και να κάνετε φίλους τους ανθρώπους που θα μιλήσετε ή θα χορέψετε όλη τη νύχτα.

  • Η Αθήνα δεν είναι απλά μια στάση

Φροντίστε να αφιερώσετε τουλάχιστον μια μέρα στην Αθήνα για να εξερευνήσετε μία από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου. Η Αθήνα είναι γεμάτη Ιστορία, πολιτιστικά αξιοθέατα, θεϊκό φαγητό, τέχνη και πολλά άλλα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Πώς ταξιδεύουμε από σήμερα με αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία

Σχετικές ειδήσεις