ΚΟΣΜΟΣ

«Αφιέρωσαν» τραγούδι στον Πούτιν και συνελήφθησαν

«Αφιέρωσαν» τραγούδι στον Πούτιν και συνελήφθησαν

«Ο Πούτιν τα 'κανε πάνω του» τραγούδησαν οι οκτώ γυναίκες-μέλη ενός ρωσικού πανκ συγκροτήματος και συνελήφθησαν όλες από τη ρωσική αστυνομία.

Τα μέλη του συγκροτήματος «Pussy Riot» ερμήνευσαν σήμερα μπροστά στο Κρεμλίνο το τραγούδι τους, που προφανώς έχει επικριτικό περιεχόμενο κατά του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παρά τους-10 βαθμούς, οι οκτώ γυναίκες εμφανίστηκαν ντυμένες με μίνι φούστες και φορώντας κουκούλες.

Οι παριστάμενοι αστυνομικοί αρχικά τις άκουσαν χωρίς να αντιδράσουν, στη συνέχεια όμως τις συνέλαβαν και τις οδήγησαν σε κοντινό αστυνομικό τμήμα.

Τέσσερα μέλη του συγκροτήματος θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για διατάραξη κοινής γαλήνης και ανυπακοή σε αστυνομικές διαταγές, ενώ διώκονται με κράτηση 15 ημερών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία από τις γυναίκες της ομάδας, η Γκαράντια Ματβέεβα.

Το συγκεκριμένο πανκ συγκρότημα είχε πραγματοποιήσει συναυλία τον Δεκέμβριο στη στέγη ενός κτηρίου κοντά σε αστυνομικό τμήμα της Μόσχας, όπου βρισκόταν προφυλακισμένος ο ιδιοκτήτης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και επικριτής της πολιτικής και οικονομικής διαφθοράς, Αλεξέι Ναβάλνι.

Επίσης, το συγκρότημα έχει ερμηνεύσει τα τραγούδια του και μέσα στο μετρό της Μόσχας.