ΚΟΣΜΟΣ

Οδοντίατρος ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και φτιάχνει δωρεάν τα δόντια παιδιών και απόρων (pic)

Οδοντίατρος ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και φτιάχνει δωρεάν τα δόντια παιδιών και απόρων (pic)
Instagram @drfeliperossi

To χαμόγελό τους είναι η ανταμοιβή του.

Ο Βραζιλιάνος οδοντίατρος, Felipe Rossi ταξιδεύει στον κόσμο και χαρίζει στους φτωχούς ανθρώπους ένα φωτεινό χαμόγελο.

Για πολλούς η στοματική υγεία είναι πολυτέλεια καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε ένα απλό σφράγισμα. Πόσο μάλλον καινούριες οδοντοστοιχίες ή θήκες.

Ο Felipe Rossi λοιπόν, ίδρυσε το 2016 μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, την Por1sorriso, που φτιάχνει τα δόντια των απόρων σε όποια κατάσταση κι αν είναι, χαρίζοντάς τους ένα αστραφτερό χαμόγελο και το πιο σημαντικό, αυτοπεποίθηση. Κι όλα αυτά εντελώς δωρεάν.

Αφορμή για την ίδρυση της οργάνωσης ήταν ένα ταξίδι του στην Μοζαμβίκη. Σκέφτηκε τότε ότι θα μπορούσε με την ιδιότητα του οδοντιάτρου να βοηθήσει τους λιγότερο προνομιούχους ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν για να φτιάξουν τα δόντια τους.

Αρχικά, μαζί με δύο φίλους του ταξίδεψε σε πάνω από 10 πόλεις της Βραζιλίας και σε δύο χώρες της Αφρικής παρέχοντας τις υπηρεσίες του εντελώς δωρεάν.Στην πορεία ακολούθησαν πολλές άλλες φτωχές περιοχές.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει δεν περιορίζονται μόνο στον καθαρισμό και τα σφραγίσματα αλλά και σε θήκες που είναι ιδιαίτερα ακριβές. Στο έργο του συμβάλλουν εκατοντάδες εθελοντές που τον συνοδεύουν στα ταξίδια σε υποβαθμισμένες περιοχές ανά τον πλανήτη.

Προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα των ταξιδιών, η διαμονή αλλά και τα υλικά, ο Rossi συγκεντρώνει χρήματα από χορηγίες, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις καθώς και δωρεές ιδιωτών.

«Ταξιδεύουμε κάθε μήνα για να συναντήσουμε τους ανθρώπους που δεν είναι προνομιούχοι και υπάρχουν πολλοί. Στη Βραζιλία, περισσότερα από 20 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πάει ποτέ στον οδοντίατρο. Ο αριθμός είναι ανησυχητικός. Αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να προσεγγίσουμε», έχει πει στο παρελθόν ο Felipe Rossi.

Ο οδοντίατρος, τόσο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram όσο και της ΜΚΟ αναρτά τα πορτρέτα των ανθρώπων που είχαν την τύχη να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες του.

Η μεταμόρφωση είναι εντυπωσιακή όπως και η χαρά στο πρόσωπό τους.

Οι φωτογραφίες που θα δείτε στην gallery που ακολουθεί μιλούν από μόνες τους:

Πηγή:Mothersblog.gr