ΚΟΣΜΟΣ

Εφιάλτης στην Αυστραλία: «Σφυροκοπείται» από την «καταιγίδα της δεκαετίας» (pics)

Εφιάλτης στην Αυστραλία: «Σφυροκοπείται» από την «καταιγίδα της δεκαετίας» (pics)

Δοκιμάζεται τη δυτική Αυστραλία…

Χωρίς ηλεκτροδότηση για δεύτερη ημέρα παραμένουν περίπου 50.000 κατοικίες στην δυτική Αυστραλία η οποία σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ πλήττεται από την «καταιγίδα της δεκαετίας».

Πρόκειται – σύμφωνα με τους ειδικούς - για ένα σπάνιο φαινόμενο, καθώς τα υπολείμματα του πρώην τροπικού κυκλώνα Mangga προσέκρουσαν σε ένα ψυχρό ρεύμα, σηκώνοντας ανέμους ταχύτητας 100 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Δείτε την gallery:

Οροφές ξηλώθηκαν από τον άνεμο και δέντρα ξεριζώθηκαν, με την πυροσβεστική να δέχεται 407 κλήσεις μέσα σε 24 ώρες. Μάλιστα οι αρχές συνιστούν στους κατοίκους να μένουν μακριά από τα παράθυρα.

Στους οδηγούς μοτοσικλετών έγινε σύσταση να μην περνούν μέσα από νερολακκούβες αγνώστου ύψους.

Οι δυνατοί άνεμοι σήκωσαν σκόνη από τις περιοχές του Gascoyne και Central West, καλύπτοντας ολόκληρες πόλεις όπως το Geraldton, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, με την πολιτεία να καταγράφει το χειρότερο φθινόπωρο εδώ και χρόνια (σ.σ στο νότιο ημισφαίριο πλησιάζει ο χειμώνας).

Η δυτική Αυστραλία δεν είναι η μόνη πολιτεία που δέχεται το κύμα κακοκαιρίας. Ένα περίπλοκο βαρομετρικό χαμηλό κινήθηκε, το Σαββατοκύριακο, στα νότια της Θάλασσας της Τασμανίας, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες στα νερά γύρω από την Νέα Νότια Ουαλία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δικηγόρος 34χρονης στο Newsbomb.gr: Η επίθεση με βιτριόλι δεν αποκλείεται να ήταν συμβόλαιο θανάτου

Σχετικές ειδήσεις