ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Γαλλία: Το μουσείο του Λούβρου ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά για το κοινό στις 6 Ιουλίου

Κορονοϊός Γαλλία: Το μουσείο του Λούβρου ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά για το κοινό στις 6 Ιουλίου

ΚορονοϊόςΤο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να ξανανοίξει τις πύλες του για το κοινό την 6η Ιουλίου, στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ σχετικά με την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων καραντίνας στη Γαλλία, που είχαν επιβληθεί λόγω του νέου κορονοϊού.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, το δημοφιλέστερο μουσείο της Γαλλίας επισημαίνει πως το σύστημα κρατήσεων και η σήμανση με πινακίδες θα επιτρέψουν στο να προσφερθούν στους επισκέπτες οι μέγιστες δυνατές συνθήκες ασφαλείας, κατά την ξενάγησή τους. Θα ζητείται από τους τουρίστες να φοράνε μάσκα και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Ακόμα κι αν ήταν δυνατόν να ανακαλύψει κανείς τους θησαυρούς του Λούβρου μέσω ψηφιακής ξενάγησης, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το αίσθημα του να στέκεσαι μπροστά από ένα έργο τέχνης. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των μουσείων», είπε ο διευθυντής του Ζαν Λικ Μαρτινέζ.

Το διάστημα μεταξύ 12ης Μαρτίου και 22ας Μαΐου, στον ιστότοπο του Λούβρου εισήλθαν 10,5 εκατομμύρια επισκέπτες, σε σύγκριση με 14,1 εκατομμύρια για όλο το 2019.

Ο αριθμός των ψηφιακών επισκεπτών ανά ημέρα στον ιστότοπο αυξήθηκε σε περίπου 330.000, με μια κορύφωση 400.000, σε σύγκριση με περίπου 40.000 επισκέπτες ημερησίως πριν από την κρίση του νέου κορονοϊού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Αυτές οι επιχειρήσεις επανεκκινούν από 1η Ιουνίου - Αναλυτική λίστα

Σχετικές ειδήσεις