ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια επεισόδια στην Μαλακάσα - Χημικά σε κατοίκους που διαμαρτύρονται για τους μετανάστες

Άγρια επεισόδια στην Μαλακάσα - Χημικά σε κατοίκους που διαμαρτύρονται για τους μετανάστες
INTIME NEWS

Επεισοδιακή εξέλιξη είχε το μεσημέρι της Κυριακής (31/05) η συγκέντρωση κατοίκων στη Μαλακάσα που διαμαρτύρονται για τις δύο δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό και συγκεκριμένα στο ύψος της Μαλακάσας, όπου βρίσκονται οι δομές στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι κάτοικοι της Μαλακάσας είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και θέλησαν να αποκλείσουν προσωρινά την κυκλοφορία στην εθνική οδό, αλλά εμποδίσθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Συνολικά έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πέντε άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αρχικά κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στον παράδρομο της εθνικής οδού και κατευθύνθηκαν προς τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας.

Αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο τους εμπόδισαν να φτάσουν στη δομή και οι κάτοικοι επέστρεψαν στην εθνική οδό και την απέκλεισαν για λίγη ώρα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κάποια άτομα πέταξαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους απομακρύνουν από την εθνική οδό, αφού ελλόχευε ο κίνδυνος δυστυχήματος από αυτοκίνητα που κατευθύνονταν προς το σημείο.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, ενώ διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Οι κάτοικοι της Μαλακάσας είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Όπως είχαν περιγράψει στο Newsbomb.gr, σε πρόσφατο ρεπορτάζ στην περιοχή, συχνά σημειώνονται συμπλοκές.

Χαρακτηριστικά, όπως ανέφεραν, είναι τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής, όπου γύρω στα 400 άτομα βγήκαν στην πλατεία του χωριού, ήπιαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους.

«Δεν μου έχουν αφήσει ούτε έναν καρπό. Μπαίνουν μέσα και κλέβουν από τον κήπο μου. Ευτυχώς στο σπίτι δεν με έχουν κλέψει. Αλλά φοβάμαι πολύ», τόνιζε στο Newsbomb.gr η κυρία Μυρσίνη Ευθυμιάδου.

Την ίδια ώρα, η κυρία Ντίνα Καλδάνη, περιέγραφε ως «τραγική την κατάσταση» που επικρατεί στην περιοχή:

«Θέλουμε τις ζωές μας πίσω»

Στην κάμερα του Newsbomb.gr μίλησε και ο αντιδήμαρχος της Μαλακάσας, Κωνσταντίνος Λίτσας και τόνισε «θα θρηνήσουμε νεκρούς. Θέλουμε τις ζωές μας πίσω».

Δείτε όλες τις δηλώσεις του στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα - Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Σχετικές ειδήσεις