ΚΟΣΜΟΣ

Σταμάτησαν ξανά οι έρευνες στο Concordia

Σταμάτησαν ξανά οι έρευνες στο Concordia

Σε διακοπή των ερευνών για τους 20 αγνοούμενους του ναυαγίου του Concordia αναγκάστηκαν τα σωστικά συνεργεία, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αιτία της διακοπής ήταν η νέα μετακίνηση του κρουαζιεροπλοίου. Η εκπρόσωπος των ιταλικών υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, Φραντσέσκα Μαφίνι δήλωσε: «Οι έρευνες ανεστάλησαν στη 01:30 (02:30 ώρα Ελλάδος) το πρωί όταν εντοπίστηκε μετακίνηση του πλοίου».

Αυτή τη στιγμή γίνεται σύσκεψη για τεχνικά ζητήματα, καθώς οι εμπειρογνώμονες θέλουν να αναλύσουν τα δεδομένα και να διαπιστώσουν το μέγεθος και τους λόγους της μετατόπισης. Στη συνέχεια, θα αποφασιστεί αν και πώς θα ξαναρχίσουν οι έρευνες.

Οι υποβρύχιες έρευνες στο πλοίο, οι οποίες ξανάρχισαν χθες έπειτα από τη διακοπή τους για μία ημέρα την Παρασκευή, επέτρεψαν την περισυλλογή της σορού μιας γυναίκας, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών του δυστυχήματος σε 12.

Πάντως, οι ελπίδες για τον εντοπισμό αγνοουμένων λιγοστεύουν, καθώς ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, Κόσιμο Νικάστρο παραδέχθηκε ότι «θα χρειαζόταν ένα θαύμα» για να βρεθούν ζωντανοί.

Οι γονείς ενός νεαρού ζεύγαριού Γάλλων απηύθυναν χθες έκκληση προς τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος, ζητώντας να δώσουν στοιχεία για το πού μπορεί να βρισκόταν τα παιδιά τους κατά την εκκένωση του Concordia.

Από την πλευρά τους, οι διασώστες επιχειρούν να φτιάξουν ένα χάρτη για να εντοπιστούν τυχόν αγνοούμενοι, ούτως ώστε να γίνει καλύτερος συντονισμός των ερευνών.