ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Μεξικό: Οι πρώτες εικόνες μετά το χτυπήμα των 7,4 Ρίχτερ

Σεισμός Μεξικό: Οι πρώτες εικόνες μετά το χτυπήμα των 7,4 Ρίχτερ

Καρέ – καρέ κατεγράφησαν οι στιγμές που ο ισχυρός σεισμός των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, «χτύπησε» περιοχή του Μεξικό.

Κτήρια σείονται όπως και οι στύλοι της ΔΕΗ, ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους για να προστατευθεί, ενώ ορισμένοι – πιο ψύχραιμοι – καταγράφουν τις εικόνες με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή μέχρι και στην πρωτεύουσα του Μεξικό, η οποία βρίσκεται 200 χιλιόμετρα μακριά από τον επίκεντρό της.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) μετά τον ισχυρό σεισμό εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι στην Κεντρική Αμερική.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Αυτόπτες μάρτυρες στην Πόλη του Μεξικού είπαν στο Reuters πως δεν είδαν αρχικά σημάδια τραυματισμών ή ζημιών.

«Ω Θέε μου, είναι τρομερό», ακούγεται να λέει μία γυναίκα, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει το πώς κινούνται οι στύλοι τριγύρω της.

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε στις 18:29 (ώρα Ελλάδας), είχε ένταση 7,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Santa María Xadani του Μεξικού ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,7, ενώ το γεωλογικό ινστιτούτο του Μεξικού τόνισε πως η δόνηση ήταν 7,5.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες πού εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη τραγωδία: Πνίγηκαν 8 παιδιά σε ποτάμι - Βούτηξαν να σώσουν φίλο τους