ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι θέλουν Πούτιν μέχρι το 2036

Οι Ρώσοι θέλουν Πούτιν μέχρι το 2036

Την δυνατότητα στον Βλαντίμιρ Πούτιν, να θέσει υποψηφιότητα για δύο ακόμη φορές και να παραμείνει (αν εκλεγεί) πρόεδρος της Ρωσίας μέχρι το 2036 έδωσαν οι Ρώσοι πολίτες, οι οποίοι ψήφισαν στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές που θέλει να «περάσει» ο Πούτιν.

Η τρέχουσα θητεία του Πούτιν λήγει το 2024.

Όμως, τα επίσημα αποτελέσματα, μετά την καταμέτρηση του συνόλου των ψήφων, έδειξαν ότι ο ηγέτης που κυβερνά τη Ρωσία για περισσότερες από δύο δεκαετίες ως πρόεδρος ή πρωθυπουργός έχει κερδίσει εύκολα το δικαίωμα να διεκδικήσει δύο ακόμη εξαετείς θητείες.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πούτιν, 67 ετών, θα μπορούσε - θεωρητικά - να κυβερνήσει μέχρι την ηλικία των 83 ετών.


Σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, το 77,9% των ψηφοφόρων ψήφισαν υπέρ της αλλαγή του συντάγματος και μόλις το 21,2% καταψήφισε. Ωστόσο, οι επικριτές της κυβέρνησης και η αντιπολίτευση κατήγγειλαν ότι «το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματας παραποιήθηκε σε "βιομηχανική κλίμακα"».

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ το αποτέλεσμα» δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος όμως τόνισε ότι προς το παρόν δεν θα γίνουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή τραγωδία: Σκότωσε τη γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε