ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο! Νεκροί εκατοντάδες ελέφαντες (pics)

Μυστήριο! Νεκροί εκατοντάδες ελέφαντες (pics)

Εκατοντάδες ελέφαντες έχουν πεθάνει μυστηριωδώς τους τελευταίους δύο μήνες στη Μποτσουάνα.

Ειδικότερα, έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 350 νεκροί ελέφαντες στο Δέλτα του Οκαβάνγκο από τις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Dr Niall McCann που πληροφορήθηκε από συναδέλφους του, οι οποίοι εντόπισαν τα πτώματα.

Κανείς δεν γνωρίζει προς το παρόν γιατί τα ζώα πεθαίνουν, ενώ τα αποτελέσματα των αναλύσεων δειγμάτων που λήφθηκαν αναμένονται σε αρκετό καιρό από τώρα, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η Μποτσουάνα είναι το «σπίτι» του 1/3 του πληθυσμού των ελεφάντων της Αφρικής, ο οποίος μειώνεται ανησυχητικά, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα του BBC.

Δείτε την gallery:

Σύμφωνα με τον McCann, οι συνάδελφοί του εντόπισαν 169 πτώματα στις αρχές Μαΐου, ενώ πετούσαν για τρεις ώρες πάνω από το Δέλτα. Άμεσα ενημέρωσαν την κυβέρνηση.

Έναν μήνα μετά, κατά τη διάρκεια άλλης πτήσης βρέθηκαν άλλα 187 πτώματα, με το σύνολο έτσι να ξεπερνά τα 350.

«Οι αριθμοί αυτοί είναι άνευ προηγουμένου για θανάτους ελεφάντων σε μεμονωμένο περιστατικό που δεν σχετίζεται με ξηρασία» αναφέρει ο Dr Niall.

Ο ειδικός τονίζει επίσης ότι ο τρόπος που πεθαίνουν -με το πρόσωπό τους στο έδαφος-, καθώς και το ότι πολλές φορές περπατούν κυκλικά, υποδεικνύει ότι ίσως πρόκειται για κάτι που πλήττει το νευρικό τους σύστημα.

Τέλος, ο McCann δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για ασθένεια που μπορεί να μεταδοθεί και στον άνθρωπο, φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο κορονοϊός άρχισε από τα ζώα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βαλέρια Λάτσιου: Η κόρη της Ελένης Μενεγάκη σε άγνωστες φωτογραφίες