ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Πάνω από 15.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες στη Φλόριντα

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Πάνω από 15.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες στη Φλόριντα

Εάν η Φλόριντα ήταν χώρα, θα βρισκόταν στην τέταρτη θέση παγκοσμίως.

Η Φλόριντα κατέγραψε αύξηση ρεκόρ με περισσότερα από 15.000 νέα κρούσματα Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών σήμερα, με τις αρχές να αναγκάζονται να κλείσουν επιχειρήσεις και παραλίες, μπροστά στην κατακόρυφη αύξηση των μολύνσεων.

Εάν η Φλόριντα ήταν χώρα, θα βρισκόταν στην τέταρτη θέση παγκοσμίως για τα περισσότερα νέα ημερήσια κρούσματα, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Η ημερήσια αύξηση στην αμερικανική πολιτεία έχει ήδη ξεπεράσει τον υψηλότερο απολογισμό που έχει καταγράψει οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στην αποκορύφωση της πανδημίας εκεί. Η Φλόριντα έχει επίσης σπάσει το ρεκόρ της πολιτείας της Νέας Υόρκης των 12.847 κρουσμάτων ημερησίως, τη 10η Απριλίου, όταν ήταν το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την έξαρση, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης, Ρον ΝτεΣάντις, διέταξε το κλείσιμο των μπαρ, ωστόσο δεν εισάκουσε τις εκκλήσεις να εκδώσει διάταγμα σχετικά με τη χρήση μασκών στους δημόσιους χώρους, σε ολόκληρη την πολιτεία.

Την ίδια ώρα, η Walt Disney Co υποδέχθηκε περιορισμένο αριθμό επισκεπτών στα δύο δημοφιλέστερα πάρκα της στο Ορλάντο χθες, όπου εφαρμόστηκαν μέτρα ασφαλείας, όπως η χρήση μάσκας και η θερμομέτρηση των επισκεπτών και εργαζομένων.

Σε εθνικό επίπεδο, οι ΗΠΑ σπάνε το ένα μετά το άλλο ρεκόρ παγκοσμίως, καταγράφοντας περίπου 60.000 νέα κρούσματα την ημέρα τις τελευταίες 4 ημέρες, βάσει της καταμέτρησης του Ρόιτερς.

Αν και οι υγειονομικές αρχές της χώρας απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να φοράνε μάσκες για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού, το θέμα διχάζει τη χώρα.

Επτά μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, ο πρόεδρος Τραμπ φόρεσε μάσκα για πρώτη φορά δημοσίως, όταν επισκέφθηκε χθες στρατιωτικό ιατρικό κέντρο στην Ουάσιγκτον. Ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείτο να φορέσει μάσκα δημοσίως ή να ζητήσει από τους Αμερικανούς να κάνουν το ίδιο, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για προσωπική επιλογή.

Σε αυτό το κλίμα, πολέμιοι της χρήσης μάσκας οργάνωσαν διαμαρτυρία χθες σε ένα εστιατόριο-μπαρ στο Ουίντερμιρ της Φλόριντα. Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «33 & Melt», Κάρι Χάντσον, είπε ότι δεν απαιτεί από τους πελάτες να φορούν μάσκες, παρά την εντολή των αρχών για χρήση μάσκας δημοσίως από τις 20 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, κανένας πελάτης δεν φόρεσε μάσκα στο εσωτερικό του εστιατορίου. Αξιωματούχοι του Τμήματος Αλκοολούχων Ποτών και Καπνού της πολιτείας έφθασαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και απηύθυναν προειδοποίηση στην ιδιοκτήτρια, σύμφωνα με βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

«Είναι ένας ιός που τον έχουν περιορίσει πολύ καλά» είπε η Τάρα Χιλ, μία από τους διαδηλωτές.

«Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις του όσον αφορά την υγεία του… Θέλουμε οι επιλογές μας να γίνονται σεβαστές από όλους».

Πηγές: ΑΜΠΕ