ΚΟΣΜΟΣ

Νέος επικεφαλής στη Μοσάντ

Νέος επικεφαλής στη Μοσάντ
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διόρισε την Δευτέρα ως επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών...

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διόρισε την Δευτέρα ως επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών-της Μοσάντ-έναν βετεράνο της υπηρεσίας αυτής, τον Ταμίρ Πάρντο, που θα διαδεχθεί τον σημερινό διευθυντή, ο οποίος συνταξιοδοτείται τον Δεκέμβριο.

"Ο Ταμίρ Πάρντο έχει υπηρετήσει πολλά χρόνια σε σημαντικές θέσεις εντός της Μοσάντ όπου ήταν δεύτερος στην ιεραρχία", αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

Ο Μέιρ Νταγκάν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Μοσάντ επί οκτώ χρόνια, ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα, αποσύρεται τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Ο Τύπος σημείωσε ότι ο νέος επικεφαλής της Μοσάντ είχε υπηρετήσει στο πλευρό του Γιόνι Νετανιάχου, αδελφού του ισραηλινού πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στο Εντεμπε της Ουγκάντα το 1976, για την απελευθέρωση περίπου εκατό επιβατών ενός αεροπλάνου της Air France που είχε καταληφθεί από αεροπειρατές, όπου και έχασε τη ζωή του ο αδελφός του Βενιαμίν Νετανιάχου.

Πηγή: Newscode.gr