ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Αφρική: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό

Νότια Αφρική: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό
(AP Photo/Themba Hadebe)

Κορονοϊός: Η Νότια Αφρική, η πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία στην αφρικανική ήπειρο, πέρασε το όριο των 5.000 νεκρών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή (19/7).

Η χώρα κατέγραψε, σε διάστημα 24 ωρών, 85 νέους θανάτους από επιπλοκές της νόσου Covid-19, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέλθει σε 5.033 από την εμφάνιση της πανδημίας.

Επιπλέον, 13.449 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν επισήμως σε μία ημέρα, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται σε 364.328, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Έως αυτή τη στιγμή, η Νότια Αφρική είναι η πέμπτη πλέον πληγείσα από την πανδημία χώρα παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας Ζουέλι Μκίζε απηύθυνε έκκληση στους συμπολίτες του να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, επισημαίνοντας την «πολύ βαθιά ανησυχία» του για τον μη σεβασμό των περιορισμών που διαπιστώνεται «σε μια στιγμή όπου καταγράφεται έκρηξη των μολύνσεων».

«Η κυβέρνηση κινητοποίησε όλα τα μέσα» στη μάχη κατά της πανδημίας, επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου χθες.

«Όμως, η κυβέρνηση δεν μπορεί να το διαχειριστεί αυτό με μονομερή τρόπο. (…) Βλέπουμε ότι οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης τηρούνται ελάχιστα ή καθόλου. Η χρήση της μάσκας έχει εγκαταλειφθεί ή οι μάσκες δεν φοριούνται σωστά (…). Αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στον αριθμό (των κρουσμάτων) τις επόμενες εβδομάδες», προειδοποίησε.

Η κορύφωση της πανδημίας αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες στη Νότια Αφρική.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λουσία Γιαβορσέκοβα: Δείτε την ολόγυμνη στο Ναυάγιο της Ζακύνθου