ΚΟΣΜΟΣ

Oι Ισραηλινοί έχουν κατεδαφίσει χιλιάδες σπίτια Παλαιστινίων

Oι Ισραηλινοί έχουν κατεδαφίσει χιλιάδες σπίτια Παλαιστινίων

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι έμειναν άστεγοι αφού έγιναν εκατοντάδες κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη.


Ο ΟΗΕ, καταγγέλει πως οι κατεδαφίσεις από τις ισραηλινές αρχές αυξήθηκαν θεαματικά, πέρυσι, αναγκάζοντας τουλάχιστον χίλιους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Συγκεκριμένα ο συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στα παλαιστινιακά εδάφη Μάξουελ Γκέιλαρντ κάλεσε αργά χθες το Ισραήλ να τερματίσει στις κατεδαφίσεις αυτές.

«Το Ισραήλ ως δύναμη κατοχής έχει πρωταρχική ευθύνη να προστατεύει τον άμαχο παλαιστινιακό λαό που έχει υπό τον έλεγχό του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), ανέφερε πως 622 κατοικίες που ανήκουν σε παλαιστινιακές οικογένειες κατεδαφίστηκαν το 2011 εξαναγκάζοντας 1.100 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων παιδιά, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν αναμένεται να επισκεφθεί την προσεχή εβδομάδα το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη, σε μια προσπάθεια προώθησης της επανάληψης των ειρηνευτικών συνομιλιών.