ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου

Ιταλία: Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου
AP PHOTOS

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στην γερουσία επιβεβαίωσε οτι η κυβέρνησή του θέλει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

«Με τον τρόπο αυτό η χώρα θα είναι ασφαλέστερη, διότι ο συναγερμός του κορονοϊού είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη και δεν έχουν ακόμη εξαντληθεί οι επιπτώσεις της», τόνισε ο Κόντε. Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι «η κυβέρνησή του δεν εννοεί να δραματοποιήσει την κατάσταση ή να προκαλέσει αβάσιμο φόβο στους πολίτες».

Με την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης η κυβέρνηση της Ρώμης θα μπορεί να δημιουργήσει νέες κόκκινες ζώνες, αν καταστεί αναγκαίο, να ορίσει ότι η επαναλειτουργία των σχολείων θα πρέπει να γίνει με τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας, να χρησιμοποιήσει στρατιωτικές δομές και ξενοδοχεία, σε περίπτωση δεύτερου κύματος του κορονοϊού και να αποφασίσει την αναστολή αεροπορικών πτήσεων από και προς χώρες οι οποίες θεωρούνται υψηλού κινδύνου.

ΠΟΥ: Ο κορονοϊός δεν είναι γρίπη

Ο κορονοϊός δεν συμπεριφέρεται σαν τη γρίπη που συνηθίζει να ακολουθεί εποχικές τάσεις, ξεκαθάρισε ο ΠΟΥ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε σήμερα (28/07) κατά του εφησυχασμού αναφορικά με τη μετάδοση του νέου κορονοϊού κατά τη θερινή περίοδο του βόρειου ημισφαιρίου, λέγοντας ότι ο ιός δεν συμπεριφέρεται σαν τη γρίπη που συνηθίζει να ακολουθεί εποχικές τάσεις.

«Ο κόσμος συνεχίζει να σκέφτεται για τις εποχές. Αυτό που χρειάζεται όλοι να κατανοήσουμε είναι ότι αυτός είναι ένας νέος ιός και… ότι αυτός συμπεριφέρεται διαφορετικά», δήλωσε η Μάργκαρετ Χάρις, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη, ζητώντας να υπάρξει επαγρύπνηση στην εφαρμογή των μέτρων προκειμένου να επιβραδυνθεί η μετάδοση που εξαπλώνεται μέσω μεγάλων συναθροίσεων.

Προειδοποίησε επίσης να μη σκέφτεται κανείς με όρους κυμάτων του κορονοϊού, λέγοντας: «Πρόκειται να είναι ένα μεγάλο κύμα. Πρόκειται να έχει κάποιες διακυμάνσεις», συμπληρώνοντας ότι το καλύτερο είναι να αμβλυνθεί και να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα σημειώνοντας μικρές διακυμάνσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Απλώνεται παντού στην Ελλάδα - Στο «κόκκινο» η Αττική- Πού εντοπίζονται τα άλλα κρούσματα