ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Δημοσκόπηση ZDF - To 77% των Γερμανών φοβάται β’ κύμα κορονοϊού

Κορονοϊός: Δημοσκόπηση ZDF - To 77% των Γερμανών φοβάται β’ κύμα κορονοϊού

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Γερμανών (77%) αναμένουν ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων από τον κορονοϊό στο εγγύς μέλλον. Μόνο το 20% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν περιμένει ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού με σημαντικά υψηλότερους αριθμούς λοίμωξης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δεύτερου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF η οποία μεταδόθηκε σήμερα.

Για πρώτη φορά η πλειοψηφία (51%) θεωρεί ότι οι πολίτες συμπεριφέρονται «μάλλον μη συνετά» κατά την κρίση του κορονοϊού, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση. Ότι συμπεριφέρονται συνετά πιστεύει το 52% των ψηφοφόρων του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) και το 70% του Κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Σε μια ανάλογη έρευνα του ZDF τον Ιούνιο, είχαν εκφράσει σημαντικά λιγότεροι ερωτηθέντες την άποψη (33%) ότι οι πολίτες συμπεριφέρονται μη συνετά.

H πλειοψηφία των πολιτών υπέρ των αυστηρότερων κυρώσεων όταν παραβιάζονται κανόνες

Η πλειοψηφία των Γερμανών πιστεύει ότι οι παραβιάσεις των κανόνων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού πρέπει να τιμωρούνται αυστηρότερα.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Kantar / Emnid, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού Focus, το 65% των πολιτών υποστηρίζει ότι πρέπει να επιβάλονται αυστηρότερες κυρώσεις για όσους παραβιάζουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας ή παραβιάζουν τους κανόνες της απόστασης. Το 32% τάσσεται κατά, ενώ το 3% δηλώνει ουδέτερο.

Πιο συγκεκριμένα: Οι υποστηρικτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και του βαυαρικού του βραχίονα, του Χριστιανοκοινωνικού (CSU) Κόμματος συμφωνούν σε ποσοστό 78% να επιβάλονται αυστηρότερες κυρώσεις και πρόστιμα, ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) με 74%, οι Πράσινοι με 64% και το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) με 63%.

Αντίθετα, μόνο το 38% των υποστηρικτών του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) τάσσεται υπέρ και ακόμα λιγότεροι (27%) της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Πηγή: Focus

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 78 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Τρεις θάνατοι