ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο τυφώνας Λάουρα «σφυροκοπά» την Λουιζιάνα

ΗΠΑ: Ο τυφώνας Λάουρα «σφυροκοπά» την Λουιζιάνα

Εκτεταμένες καταστροφές έχει προκαλέσει ο τυφώνας κατηγορίας 4 υπό την ονομασία «Λάουρα», ο οποίος πλήττει τις τελευταίες ώρες την πολιτεία της Λουιζιάνα στις ΗΠΑ, με ανέμους που ξεπερνούν τα 150 μίλια την ώρα (241,4 χλμ./ώρα).

Όπως μεταδίδει το CNNi, οι Αρχές της πολιτείας εξέδωσαν αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες να απομακρυνθούν από το παραλιακό μέτωπο, καθώς κινδυνεύει η ζωή τους λόγω θυελλωδών ανέμων, των πλημμυρών και των πιθανών ανεμοστροβίλων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μέγεθος της πραγματικής ζημιάς έχει μόλις αρχίσει να αποκαλύπτεται, καθώς ήδη περισσότερα από 600.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η κομητεία Τζέφερσον στο Τέξας αντιμετωπίζει ήδη σοβαρό πρόβλημα, καθώς πέρα από τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αρκετές περιοχές βρίσκονται αντιμέτωπες με μπάζα και σκουπίδια που έχουν διασκορπιστεί παντού εξαιτίας του τυφώνα.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Τζέφερσον εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, «οι Αρχές επιχειρούν να ρυθμίσουν την κατάσταση στους αυτοκινητοδρόμους και να κάνουν αποκαθαρισμό του οδικού δικτύου από τα μπάζα».

«Υπάρχουν αρκετές περιοχές σε όλη την περιφέρεια που δεν έχουν ρεύμα. Προτεραιότητα σε αυτή τη φάση έχουν τα συνεργεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης. Μην οδηγείται σε οδικούς άξονες που δεν έχουν καθαριστεί. Πεσμένοι πυλώνες ρεύματος με γυμνά καλώδια και άλλα τυχαία συντρίμμια και μπάζα μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς», ανέφεραν οι τοπικές Αρχές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δυσκολεύει η κατάσταση! Στα 259 τα κρούσματα - Τα 107 στην Αττική