ΚΟΣΜΟΣ

Εξετάζεται συμμετοχή των “Times” στο σκάνδαλο με τις υποκλοπές

Εξετάζεται συμμετοχή των “Times” στο σκάνδαλο με τις υποκλοπές

Νέα τροπή παίρνει το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Βρετανία, αφού πλέον η αστυνομία διεξάγει έρευνα για πιθανή εμπλοκή της εφημερίδας "Times" του Λονδίνου.

Να θυμίσουμε πως στο σκάνδαλο εμπλέκονται έντυπα του μεγιστάνα των Μ.Μ.Ε. Ρούπερτ Μέρντοκ.

Το θέμα αποκαλύφθηκε έπειτα από ρεπορτάζ του BBC το οποίο βασίζεται σε πληροφορίες βουλευτή των Εργατικών, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες για το σκάνδαλο, που μέχρι στιγμής επικεντρώνονται στην εφημερίδα News of the World (NoW). Η κυριακάτικη αυτή ταμπλόιντ τον περασμένο χρόνο διέκοψε την κυκλοφορία της εξαιτίας του σκανδάλου.

Ο τομ Γουότσον, τόνισε: «Η Μητροπολιτική αστυνομία μού επιβεβαίωσε ότι διεξάγει έρευνες στην εφημερίδα του Μέρντοκ The Times για υποκλοπή email».

Οι έρευνες φέρεται ότι αφορούν την πληροφορία ότι ένας δημοσιογράφος των Times υπέκλεψε το email ενός μπλόγκερ της αστυνομίας, μετέδωσε το BBC.

Πιθανή επέκταση του σκανδάλου με τις τηλεφωνικές υποκλοπές, το οποίο ερευνά η δικαιοσύνη, θα αποτελέσει νέο πλήγμα στην αυτοκρατορία του Μέρντοκ, η εικόνα της οποίας έχει αμαυρωθεί από την αποκάλυψη ότι δημοσιογράφοι της NoW υπέκλεπταν τα μηνύματα στον τηλεφωνητή του κινητού περίπου 6.000 προσώπων την περασμένη δεκαετία.