ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Πάνω από 910.000 νεκροί και 28 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως

Κορονοϊός: Πάνω από 910.000 νεκροί και 28 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως
Associated Press

Πάνω από 28,33 εκατ. κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο και 910.299​ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με απολογισμό του πρακτορείου Reuters.

Κρούσματα Covid-19 έχουν αναφερθεί σε πάνω από 210 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο από τότε που εντοπίστηκαν τα πρώτα περιστατικά στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με 191.916 θανάτους και 6.414.694 περιστατικά, σύμφωνα με το Reuters.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για καθολική χρήση μάσκας

Την ίδια ώρα, το «καμπανάκι» χτυπάει δυνατά στους λοιμωξιολόγους της χώρας, μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων της Πέμπτης (10/9), η οποία απέδειξε για ακόμα μία φορά πώς ο φονικός κορονοϊός είναι εδώ και μπορεί να εξαπλωθεί αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα και τις αποστάσεις.

Οι αριθμοί της Πέμπτης σόκαραν και τους πιο ψύχραιμους, καθώς μετά από μία περίοδο με αισθητά μειωμένα κρούσματα, τα 372 νέα ήρθαν σαν «κεραυνός» εν αιθρία. Χθες, καταγράφηκαν 287 κρούσματα, με το νομό Αττικής να έχει και πάλι την «μαύρη» πρωτιά με 158, ενώ ιδιαιτέρως ανησυχητική εικόνα παρουσίασαν η Πέλλα και η Μυτιλήνη.

Η Αττική μέτρησε την Παρασκευή 158 κρούσματα, δηλαδή πάνω από τα μισά εκ του συνόλου των ημερήσιων κρουσμάτων. Μάλιστα, από τη Δευτέρα έως και σήμερα η Αττική μετράει 555 κρούσματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι επιστήμονες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο καθολικής χρήσης της μάσκας, αν χειροτερεύσει η εικόνα. Πρακτικά τόσο οι επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, όσο και τα κυβερνητικά στελέχη αρνούνται -προς το παρόν- το εν λόγω μέτρο, ωστόσο δεν το αποκλείουν, εφόσον η κατάσταση στη χώρα χειροτερέψει πολύ.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο: Κορυφώνει τις προκλήσεις ο «σουλτάνος» τα επόμενα 24ωρα – Στο στόχαστρό του η ΠτΔ