ΚΟΣΜΟΣ

Οι συριακές δυνάμεις σφυροκοπούν τη Χομς – Εκατοντάδες νεκροί!

Οι συριακές δυνάμεις σφυροκοπούν τη Χομς – Εκατοντάδες νεκροί!

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών στη Συρία, με το μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για περισσότερου από 200 νεκρούς.

Οι συριακές δυνάμεις σφυροκόπησαν την πόλη Χομς, σύμφωνα με ακτιβιστές, μερικές ώρες προτού το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συζητήσει το σχέδιο Απόφασης που υποστηρίζει, χωρίς να αναφέρεται ρητά σε αυτό, το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου που καλεί τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία.

«Ο απολογισμός των νεκρών τώρα είναι τουλάχιστον 217 νεκροί στη Χομς, 138 εξ αυτών στη συνοικία Χαλίντια», είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για περισσότερους από 400 τραυματίες.

«Συριακές δυνάμεις σφυροκοπούν τη συνοικία με όλμους από πολλαπλές τοποθεσίες, ορισμένα κτίρια είναι στις φλόγες. Υπάρχουν επίσης κτίρια τα οποία καταστράφηκαν», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο κάλεσε «το συριακό λαό να βγει στους δρόμους των πόλεων και των χωριών και να ξεσηκωθεί εναντίον του καθεστώτος το οποίο διέπραξε μια αληθινή σφαγή. . . στη Χομς».