ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μακρόν καλεί τον Ερντογάν «να σέβεται πλήρως την κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ»

Ο Μακρόν καλεί τον Ερντογάν «να σέβεται πλήρως την κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ»
In Τime

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε την Τρίτη (22/9) με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «παρότρυνε την Άγκυρα να σέβεται πλήρως την κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο και να αποφύγει οποιαδήποτε περαιτέρω μονομερή ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει εντάσεις», ανέφερε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μακρόν και Ερντογάν είχαν σήμερα την πρώτη τους συνομιλία μετά από μήνες σε συνέχεια του αδιεξόδου μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων επί των κλιμακούμενων εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το γαλλικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, που διήρκεσε πάνω από μία ώρα, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί ένας διάλογος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και πως ο Μακρόν ζήτησε μια παρόμοια προσέγγιση με την Κύπρο.

Πρόσθεσε πως ο Γάλλος και ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησαν να διατηρήσουν επαφή.

Στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για την επικοινωνία των δύο ηγετών υπογραμμίζεται πως ο Ερντογάν τόνισε την ανάγκη χρησιμοποίησης διπλωματικών ευκαιριών για την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την επίτευξη βιώσιμων διαπραγματεύσεων, συμπληρώνοντας ότι η Άγκυρα αναμένει μια συνετή και εποικοδομητική προσέγγιση από το Παρίσι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μαγιορκίνης στο Newsbomb.gr: Τι λέει για το ενδεχόμενο νέου lockdown πριν από το χειμώνα