Οι φοβίες του Ερντογάν: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης του σουλτάνου

Ποιους έχει επιστρατεύσει για να τον προστατεύουν.
Οι φοβίες του Ερντογάν: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης του σουλτάνου
2'

Ο Ταγίπ Ερντογάν παρά τη φαινομενική εικόνα ενός σκληρού και αγέρωχου ηγέτη διακατέχεται από φοβίες και εμμονές.

Ο μεγαλύτερος φόβος του, όπως έχουν αποκαλύψει άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του, είναι ο φόβος του θανάτου. Όσο κι αν ο ίδιος προσπαθεί να το κρατήσει κρυφό τρέμει στη σκέψη ότι μπορεί να πέσει θύμα δολοφονίας και μάλιστα ο χειρότερος εφιάλτης είναι να δηλητηριαστεί.

Για το λόγο αυτό αποφεύγει τεχνηέντως να φάει σε δημόσιες εξόδους και δεξιώσεις. Όπως στο βίντεο από μια επίσκεψή του σε φούρνο, που ενώ μοιράζει απλόχερα κουλούρια στον κόσμο ο ίδιος δεν τρώει ούτε μια μπουκιά.

Τη διατροφή του στο παλάτι έχει αναλάβει ο προσωπικός του σεφ Σεζαΐ Ερντογάν και η ομάδα του, που είναι πολλά χρόνια στο πλευρό του και περνάνε όλα από το χέρι του.

Ο Ερντογάν ζήτησε και δημιουργήθηκε «ειδική μονάδα δηλητηρίασης» πέντε ατόμων στο Προεδρικό Μέγαρο ώστε να περνούν από ειδικούς ελέγχους τα φαγητά και τα ποτά του. Της ομάδας ηγείται ο προσωπικός γιατρός του Τούρκου Προέδρου και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Τζεβντέτ Έρντολ.

Η πενταμελής ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με την εφημερίδα Τούρκιε εργάζεται νυχθημερόν για να εμποδίσει τυχόν προσπάθεια για δηλητηρίαση όχι μόνο του ίδιου του Ερνογάν αλλά και της συζύγου του Εμινέ.

Στις εξετάσεις, που γίνονται σύμφωνα με διεθνή κριτήρια προστασίας, εξετάζονται η ακτινοβολία, τα χημικά, τα βαρέα μέταλλα και τα βακτήρια σε τρόφιμα και ποτά. Οι αναλύσεις επαναλαμβάνονται τακτικά και γίνονται σε όλα τα ταξίδια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ο επικεφαλής της ομάδας Τζεβντέτ Έρντολ έχει δηλώσει ότι οι εξετάσεις γίνονται σύμφωνα με τα διεθνή μέτρα προστασίας που λαμβάνονται έναντι της δηλητηρίασης ηγετών αλλά η ομάδα του Ερντογάν είναι πιο μπροστά από τις άλλες χώρες σε αυτό το θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή