ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Κλειστά περίπτερα: «Τελειώσαμε όλοι! Αυτή ήταν η χαριστική βολή»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Κλειστά περίπτερα: «Τελειώσαμε όλοι! Αυτή ήταν η χαριστική βολή»
Λευτέρης Παρτσάλης

Αγωνία αλλά και θυμός ήταν τα συναισθήματα των περιπτερούχων στην Αττική - Τα μέτρα δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα- «Δηλαδή ποια η διαφορά αντί για 12 και 5 να προμηθεύονται αλκοόλ οι πελάτες στις 12 παρά 5. Αυτό θα μας σώσει από τον κορονοϊό;» διερωτώνται οι ιδιοκτήτες περιπτέρων μπροστά στην κάμερα του Newsbomb.gr ενώ κάνουν λόγο για κύμα απολύσεων στον κλάδο. 

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Η κάμερα του Newsbomb.gr βρέθηκε σήμερα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος. Εκεί όπου τα περισσότερα περίπτερα διανυκτερεύουν.

Φωτογραφία: Λευτέρης Παρτσάλης

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη - Λευτέρης Παρτσάλης

Οι περιπτερούχοι διαμαρτύρονται. Όπως λένε, το κλείσιμο των περιπτέρων δεν θα βοηθήσει στην αποφυγή του συνωστισμού στις πλατείες.

Φωτογραφία: Λευτέρης Παρτσάλης

«Δεν μπορούμε πραγματικά να καταλάβουμε την χρησιμότητα αυτού του μέτρου. Δηλαδή για το ότι υπάρχει συνωστισμός στις πλατείες ευθύνονται τα ανοιχτά περίπτερα;» διερωτώνται σε έντονο ύφος οι ιδιοκτήτες περιπτέρων και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «θα αναγκαστούμε να απολύσουμε κόσμο. Είχαμε ένα άτομο το βράδυ. Τώρα θα υπάρξει ένας λιγότερος... » τόνισαν.

Αναφορικά με το κατά πόσο έχει επηρεαστεί ο τζίρος των περιπτέρων, στο σύνολό τους οι περιπτερούχοι είπαν «περισσότερο από 60%».

«Το περίπτερο δουλεύει με περαστικούς, με τουρίστες και με υπαλλήλους καταστημάτων. Από την πρώτη στιγμή που χτύπησε την πόρτα μας ο κορονοϊός οι πωλήσεις μειώθηκαν δραματικά καθώς ο κόσμος δεν κυκλοφορεί» ανέφεραν.

Φωτογραφία: Λευτέρης Παρτσάλης

«Το κλείσιμο των περιπτέρων που διανυκτερεύουν ήταν η χαριστική βολή του κλάδου μας. Ας μας κλείσουν να τελειώνουμε» τόνισαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Πνίγεται» η Αττική – Στην πρωτεύουσα τα 272 από τα 411 νέα κρούσματα