ΚΟΣΜΟΣ

«Πονόψυχος» ο Σουλτάνος: Τώρα θέλει να σώσει και τους «καταπιεσμένους» στον Καύκασο

«Πονόψυχος» ο Σουλτάνος: Τώρα θέλει να σώσει και τους «καταπιεσμένους» στον Καύκασο

Η Τουρκία θεωρεί ότι η Αρμενία «έχει υπό κατοχή» το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία υποστηρίζει τους «καταπιεσμένους» στον Καύκασο, όπου η Άγκυρα στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν στην επταήμερη σφοδρή μάχη του εναντίον αρμενικών δυνάμεων στον αποσχισθέντα θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Αγωνιζόμαστε μέρα και νύχτα για τη χώρα μας προκειμένου να πάρει τη θέση που της αξίζει στην συνολική παγκόσμια τάξη. Παραμένουμε στο πλευρό των καταπιεσμένων οπουδήποτε από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον Καύκασο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Τουρκία θεωρεί ότι η Αρμενία «έχει υπό κατοχή» το Ναγκόρνο Καραμπάχ μέσω εχθρικών στο Μπακού αυτονομιστών που αυτοανακήρυξαν εκεί μια δημοκρατία το 1991 μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Ερντογάν είχε αναφέρει κατά το παρελθόν, ότι η ομάδα του Μινσκ -υπό τη Ρωσία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες που διαμεσολαβεί μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν- απέτυχε να επιλύσει το θέμα για σχεδόν 30 χρόνια.

Το Αζερμπαϊτζάν «έπρεπε να πάρει τα πράγματα στα χέρια του είτε του αρέσει είτε όχι», είχε δηλώσει τότε Ερντογάν. «Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της αδελφής και φίλης χώρας που είναι το Αζερμπαϊτζάν με όλη μας την καρδιά και με κάθε τρόπο», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας την ισχυρή υποστήριξη της χώρας του στο Μπακού από την αρχή αυτής της κρίσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Μητσοτάκης: Τι είπε για το ενδεχόμενο γενικού lockdown