ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: 29χρονος βίωσε τον εφιάλτη για δεύτερη φορά - Πώς περιγράφει τον Γολγοθά που έζησε

Κορονοϊός: 29χρονος βίωσε τον εφιάλτη για δεύτερη φορά - Πώς περιγράφει τον Γολγοθά που έζησε

Νόσησε για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων μηνών - Ο γολγοθάς ενός 29χρονου Αμερικανού δικηγόρου.

Ο Τζόρνταν Τζόσεϊ από τη Τζόρτζια των ΗΠΑ διαγνώστηκε για πρώτη φορά θετικός στον κορονοϊό τον περασμένο Μάρτιο.

Το διάστημα εκείνο οι Αρχές προσπαθούσαν να επιβάλλουν σ’ ολόκληρη τη χώρα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αν και η αντίδραση τους ήταν ομολογουμένως καθυστερημένη.

Μέχρι τις 18 Μαϊου ο 29χρονος είχε ξεπεράσει τη νόσο και μάλιστα στις 18 του ίδιου μήνα έγινε δωρητής πλάσματος για να λάβει δύο εβδομάδες αργότερα μια επιστολή που επιβεβαίωνε ότι είχε αντισώματα στον κορονοϊό. Πέραν τούτου υποβλήθηκε και σε ένα τεστ ρινικού επιχρίσματος, που βγήκε αρνητικό. Ο Τζόρνταν ένιωθε να επιστρέφει στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής του κι έτσι στα τέλη Ιουνίου πήγε να επισκεφθεί την οικογένειά του στη Νότια Καρολίνα.

Διαγνώστηκε ξανά θετικός στην Covid-19

Ωστόσο, στις 4 Ιουλίου, αισθάνθηκε ξανά συμπτώματα και σε μια νέα εξέταση διαγνώστηκε και πάλι θετικός στην φονική Covid-19, που σαρώνει τις ΗΠΑ και σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη. Επί τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες ο δικηγόρος ήταν βαριά άρρωστος με σοβαρότατα προβλήματα δύσπνοιας.

Αυτή τη φορά τα συμπτώματα ήταν διαφορετικά και πιο ισχυρά, με ανορεξία – λόγω της οποίας έχασε αρκετό βάρος – αλλά και μια πολύ έντονη κόπωση σε βαθμό που οι γιατροί του αναγκάστηκαν να τον υποβάλουν σε εξετάσεις για μονοπυρήνωση. «Δεν μπορούσα καν να ανέβω τις σκάλες ή να κάνω μια βόλτα στη γειτονιά», θυμάται. «Κουραζόμουν και μόνον που μιλούσα. Δεν μπορούσα να ανασάνω. Δεν νομίζω ότι θα τα έβγαζα πέρα τότε σ’ αυτή την τηλεφωνική συνέντευξη», είπε στο CNN. «Ακόμη καταφεύγω σε κορτικοστεροειδή εισπνεόμενα για να αντιμετωπίσω τη δύσπνοια».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα: Νεκρή νεαρή με δύο σφαίρες στο κεφάλι (σκληρές εικόνες)