ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ σε νοσοκομείο: Σκότωνε ασθενείς με θανατηφόρα ένεση ινσουλίνης

Θρίλερ σε νοσοκομείο: Σκότωνε ασθενείς με θανατηφόρα ένεση ινσουλίνης
Pixabay

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε γερμανικό δικαστήριο σε νοσοκόμο, που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία τριών ασθενών του.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι υποπτεύονται ότι ο άνδρας, με το όνομα Grzegorz W, έχει σκοτώσει περισσότερα θύματα. Τον κατηγόρησαν ότι έκανε θανατηφόρες δόσεις ινσουλίνης σε ασθενείς του. Κρίθηκε επίσης ένοχος για απόπειρα δολοφονίας σε δύο ακόμα περιπτώσεις, καθώς και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και κλοπή σε βάρος των θυμάτων του.

Οι γιατροί άρχισαν να υποψιάζονται τον νοσοκόμο όταν ανακάλυψαν ένα νέο σημάδι από βελόνα σε έναν 87χρονο ασθενή που μόλις είχε πεθάνει σύμφωνα με τη Deutsche Welle. Ο νοσοκόμος είχε πρόσβαση στην ινσουλίνη επειδή είναι διαβητικός. Ο 38χρονος Πολωνός, αρνήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο, αλλά ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του.

«Αυτό που έχω κάνει είναι πολύ βάναυσο και βίαιο», είπε στο δικαστήριο.

Αρχικά ο άνδρας κατηγορήθηκε για έξι δολοφονίες, αλλά κρίθηκε ένοχος μόνο για τρεις. Ο δικαστής είπε ότι οι ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους είχαν ήδη εκφράσει ανησυχία για τον συγκεκριμένο άνδρα, πολύ πριν τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ένα από τα θύματά του περιέγραψε τον Grzegorz W ως «διάβολο», λίγο πριν από το θάνατό του. Ο Grzegorz W είχε περάσει χρόνο σε κέντρα φροντίδας ως παιδί και είχε ποινικό μητρώο για μικροαδικήματα ως ενήλικας. Ήταν άνεργος κλειδαράς στην Πολωνία και έκανε μαθήματα νοσηλευτικής για να βρει δουλειά στη Γερμανία, αναφέρει το BR 24. Στη συνέχεια εργάστηκε ως νοσοκόμος σε 69 διαφορετικά κέντρα.

Πηγή: BBC

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αγωνία για τις ΜΕΘ - Μόνο 40 κλίνες μένουν κενές στην Αττική