ΚΟΣΜΟΣ

Θράσος των Τούρκων: Κατηγορούν για εγκλήματα πολέμου την Αρμενία

Θράσος των Τούρκων: Κατηγορούν για εγκλήματα πολέμου την Αρμενία

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας σε ανάρτησή του στο Twitter υποστηρίζει πως η Αρμενία έχει χρησιμοποιήσει βόμβες φωσφόρου κατά αμάχων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και… απαιτεί να καταδικαστούν τα εγκλήματα πολέμου.

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει το μπαράζ προκλητικών ενεργειών στο Αιγαίο και στηρίζει ξεκάθαρα τις πολεμικές κινήσεις του Αζερμπαϊτζάν, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της γειτονικής χώρας με μια ανάρτησή του στο Twitter κατηγορεί την Αρμενία για εγκλήματα πολέμου.

Στην ανάρτηση υπάρχουν φωτογραφίες από ένα βομβαρδισμένο νεκροταφείο, με το τουρκικό υπουργείο να υποστηρίζει πως η Αρμενία έχει χρησιμοποιήσει ακόμα και βόμβες φωσφόρου κατά αμάχων στις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Παράλληλα, αναφέρει μεταξύ άλλων πως θα πρέπει να σταματήσουν οι φρικαλεότητες της Αρμενίας και δεσμεύεται πως τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας θα πρέπει να γίνουν γνωστά σε όλο τον κόσμο και να καταδικαστούν.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο CNN Greece, ο πρόεδρος της Αρμενίας, Αρμέν Σαρκισιάν, είχε ξεκαθαρίσει πως η Τουρκία επιχειρεί να ελέγξει τη ροή ενέργειας προς την Ευρώπη για αυτό και έχει παρουσία στον Καύκασο ασκώντας ξεκάθαρη επιρροή και στο εσωτερικό του Αζερμπαϊτζάν.

«Γνωρίζω ότι η Ελλάδα έχει ανάλογα προβλήματα με την Τουρκία η οποία παρενοχλεί τους πάντες. Την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Λιβύη, την Αίγυπτο το Ιράκ, τη Συρία. Κάποιος πρέπει να τη σταματήσει και σε αυτό το επίπεδο είμαστε σύμμαχοι», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Σφοδρή κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα από το βράδυ