ΚΟΣΜΟΣ

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στη Γερμανία – Πάνω από 7000 θετικοί στον κορονοϊό

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στη Γερμανία – Πάνω από 7000 θετικοί στον κορονοϊό
Ρεκόρ κρουσμάτων για τη Γερμανία την Παρασκευή
AP Images

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Έσπασαν όλα τα αρνητικά ρεκόρ τα κρούσματα στη Γερμανία καθώς για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας ξεπέρασαν τα 7000 σε ένα 24ωρο!

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, εθνικό κέντρο ελέγχου λοιμώξεων της Γερμανίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή (16/10) πως καταγράφηκαν 7334 άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο.

Η αύξηση σε σχέση με τον αριθμό που ανακοινώθηκε την Πέμπτη είναι υψηλή, καθώς μόλις μια ημέρα νωρίτερα είχαν καταγραφεί 6638 νέα κρούσματα.

Μέχρι την τρέχουσα εβδομάδα, το υψηλότερο νούμερο κρουσμάτων σε ένα 24ωρο για τη Γερμανία ήταν τα 6300 του Μαρτίου, στην «καρδιά» της πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί πως από τότε ο αριθμός των ελέγχων είναι πολύ μεγαλύτερος, όμως, παρόλα αυτά τα κρούσματα δεν είχαν παρουσιάσει τόσο μεγάλη αύξηση.

Για αυτό τον λόγο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας μέσα στην εβδομάδα αποφάσισε να κάνει ακόμα πιο αυστηρά τα μέτρα, να κάνει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε ολοένα και περισσότερους χώρους και να προχωρήσει στο κλείσιμο των καταστημάτων αρκετά νωρίτερα.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο και για τοπικά lockdown, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες όπου υπάρχουν περιοχές με έξαρση του κορονοϊού.

Από την αρχή της πανδημίας στη Γερμανία έχουν καταγραφεί συνολικά 348000 κρούσματα, ενώ 9734 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Έρημη» η Κοζάνη μετά το lockdown – Λουκέτο στα καταστήματα, αλλά τα σχολεία ανοιχτά