ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Έρημη» η Κοζάνη μετά το lockdown – Λουκέτο στα καταστήματα, αλλά τα σχολεία ανοιχτά

Κορονοϊός: «Έρημη» η Κοζάνη μετά το lockdown – Λουκέτο στα καταστήματα, αλλά τα σχολεία ανοιχτά
Intime

Κορονοϊός: Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται η Κοζάνη μετά την ανακοίνωση πως η περιφερειακή ενότητα μπαίνει σε τοπικό lockdown - Αναβρασμός στην περιοχή για τα ανοιχτά σχολεία

Τα «πρωτεία» έχει η Κοζάνη, για την επιβολή ενός ακόμη τοπικού lockdown, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλα αντίστοιχα μέτρα στις περιφέρειες, όπου τα στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού είναι ανησυχητικά.

Ιδιαιτέρως επιβαρυμένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο, καθώς η πόλη μετρά 227 ενεργά κρούσματα και 554 επαφές αυτών σε περιορισμό.

Στο κέντρο της Κοζάνης το πρωί της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου υπήρχε περιορισμένη κίνηση από τους πολίτες και η κίνηση στους δρόμους της πόλης ήταν εμφανώς μειωμένη, σύμφωνα με το kozanilife.gr.

Η πλειοψηφία των πολιτών που κινούνται στην Κοζάνη φορά μάσκα ενώ προβληματισμός επικρατεί κυρίως από τους γονείς για τη λειτουργία των σχολείων που αποφασίστηκε παρά το γεγονός πως αυτή δεν προβλέπεται από τον χάρτη ασφάλειας και προστασίας που είναι αναρτημένος στο Covid19.gov.gr για τις περιοχές που ανήκουν στο 4ο επίπεδο συναγερμού.

Δείτε το βίντεο του KOZANILIFE.GR από την πρωί της πρώτης μέρας εφαρμογής της καραντίνας στην Κοζάνη:

Οι λόγοι που οδήγησαν την Πολιτική Προστασία με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων να θέσουν την Περιφερειακή ενότητας Κοζάνης για 14 ημέρες στο επίπεδο 4 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας συνοψίζονται στους εξής:

  • Το επιδημιολογικό φορτίο είναι βαρύ στην Κοζάνη: 227 ενεργά κρούσματα, δηλαδή 227 ασθενείς με λοίμωξη covid-19 και 554 επαφές αυτών σε περιορισμό. Μόνο την Πέμπτη επιβεβαιώθηκαν 22 νέα κρούσματα.
  • Τα υψηλότατα επίπεδα του αθροιστικού αριθμού νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού σε διάστημα 14 ημερών ξεπέρασαν το κριτήριο που έχει υιοθετήσει η ΕΕ.
  • Η συνεχής αυξητική πορεία του ημερήσιου αριθμού νέων κρουσμάτων. Εκτός από τα 22 νέα κρούσματα την Πέμπτη τρεις κάτοικοι Κοζάνης εισήχθησαν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο.
  • Η αποδεδειγμένη από την ιχνηλάτηση εκτεταμένη διασπορά των κρουσμάτων στην κοινότητα, όπως δείχνουν τα περισσότερα από 220 ενεργά κρούσματα και οι 554 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε απομόνωση.
  • Οι δεκάδες μικρές διάσπαρτες, επικίνδυνες όμως εστίες κορονοϊού σε όλη την περιοχή

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

  • Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
  • Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια
  • Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες
  • Κινηματογραφικές προβολές
  • Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων – Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης
  • Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
  • Μουσικές σκηνές
  • Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]
  • Παιδότοποι
  • Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων [επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση]
  • Γυμναστήρια
  • Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171)
  • Λιανεμπόριο
  • Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.
  • Συνέδρια / Εκθέσεις
  • Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση, για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Σε σχέση με τη λειτουργία των ακολούθων: Δημόσιες Υπηρεσίες, Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Μεταφορές, Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), Λαϊκές Αγορές, Χώροι Λατρείας/Θρησκευτικές Τελετές, Νοσοκομεία, Ιατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα, Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια), δομές παιδικής προστασίας και κέντρα κοινότητας, στρατόπεδα, Δραστηριότητες Εκπαίδευσης Οδηγών και Υπηρεσίες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, ισχύουν τα προβλεπόμενα στο ΦΕΚ, Τεύχος Β, 4484/11-10-2020.

«Η απόφασή μας βασίστηκε στα υψηλότατα επίπεδα του αθροιστικού αριθμού νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού σε διάστημα 14 ημερών που ξεπέρασε το κριτήριο το οποίο έχει υιοθετήσει η Ε.Ε., τη συνεχή αυξητική πορεία του ημερήσιου αριθμού νέων κρουσμάτων, την αποδεδειγμένη από την ιχνηλάτηση εκτεταμένη διασπορά των κρουσμάτων στην κοινότητα, τα πλέον των 220 ενεργών κρουσμάτων και τις 554 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε απομόνωση, αλλά και τα δεκάδες μικρά ελεγχόμενα, επικίνδυνα όμως και χωροταξικά διάσπαρτα clusters σε όλη την περιοχή», επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα, η Κοζάνη κατέγραψε 22 νέα περιστατικά με Covid-19.

Στην Κοζάνη το Σάββατο ο Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα μεταβεί το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή, όπου σε σύσκεψη που θα γίνει στις 9.30 π.μ. θα εξεταστεί η κατάσταση και θα δοθούν όλες οι διευκρινίσεις για την εφαρμογή των μέτρων.

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για έκτακτες καταστάσεις, που έγινε υπό την προεδρία του περιφερειάρχη, Γιώργου Κασαπίδη.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης, οι κάτοικοι της Κοζάνης πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή.

Σοκ στην Κοζάνη για το τοπικό lockdown

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Νίκο Σαρρή, τις μεγαλύτερες επιπτώσεις θα τις υποστεί ειδικά το λιανικό εμπόριο, καθώς κανένα εμπορικό κατάστημα δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή θα έκλεινε για 14 μέρες.

«Αυτό θα είναι καταστροφή», τόνισε ο κ. Σαρρής στο GR Times, λέγοντας ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται πριν καλά καλά συνέλθουν οι επιχειρήσεις από όλο το προηγούμενο διάστημα με τα πρωτόγνωρα μέτρα. «Ίσως η εστίαση θα μπορέσει να σταθεί κάπως. Λίγο με το πακέτο, το take away… Όχι ότι θα επιβιώσουν, αλλά ίσως αντέξουν πιο πολύ», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης, πρέπει να γίνει άμεσα αναστολή όλων των οικονομικών υποχρεώσεων και να ληφθούν γενναία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων προκειμένου να μην έρθουν μαζικά λουκέτα. Για τον σκοπό αυτό, όπως λέει, έχει ήδη ανοίξει κύκλο επαφών αρχικά με τους εμπορικούς συλλόγους και τα σωματεία εστίασης και από αύριο με τους τοπικούς βουλευτές, τον περιφερειάρχη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση. «Πρέπει να ανακοινωθούν άμεσα τα μέτρα, ειδικά για τις οικονομικές υποχρεώσεις για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα κλείσουν».

Ανοιχτά τα σχολεία παρά το lockdown

Όσον αφορά τα σχολεία, αυτά θα λειτουργήσουν κανονικά με απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, παρόλο που η περιοχή έχει τεθεί σε επίπεδο συναγερμού 4 λόγω της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το kozanimedia.gr, στην απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης αναφέρεται ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στην περιοχή, με υποχρεωτική χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Πάντως οργή στην Κοζάνη έχει προκαλέσει το γεγονός ότι, παρά την κήρυξη ολόκληρης της περιφέρειας σε κατάσταση Αυξημένου Κινδύνου (Επιπέδου 4) και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται πως η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται κανονικά με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

Στην ιστοσελίδα του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, ωστόσο, αναφέρεται απλά για το επίπεδο 4: «Σχολεία – Ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής, σε συνδυασμό με τηλε-εκπαίδευση ή μόνο τηλε-εκπαίδευση».

Ξενοδόχοι Κοζάνης: Καλύτερα τώρα, παρά αργότερα!

Συγκρατημένοι στο άκουσμα της ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την επιβολή των αυστηρών μέτρων, είναι οι ξενοδόχοι της Κοζάνης.

«Καλύτερα που έγινε τώρα, έτσι ώστε να έχουμε την ελπίδα ότι θα έρθει ένα καλύτερο αύριο», ανέφερε στην ίδια ιστοσελίδα ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κοζάνης, Ιάκωβος Παντελίδης. Όπως τόνισε, «είμαστε τελειωμένοι, έχουμε χάσει τους γάμους, τις εκδηλώσεις, να μη χάσουμε και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να έχουμε μια ελπίδα», λέει χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την απόφαση της πολιτείας σχετικά με το lockdown.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Διαμαρτυρία και οργή για αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς»

Από την πλευρά του το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης εκφράζει την οργή του για τις αποφάσεις καθώς όλες οι επιχειρήσεις λειτουργούσαν τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια απόφαση που λήφθηκε για εμάς αλλά χωρίς εμάς. Ως Εμπορικός σύλλογος, από το άνοιγμα των καταστημάτων στις 11 Μαίου, προσπαθήσαμε να είμαστε κοντά σε όλους τους συναδέλφους και επιτύχαμε τον στόχο μας, κρατήσαμε την αγορά όρθια ενώ δεν έλειψε από κανέναν μας η ευθύνη για τη δημόσια υγεία. Τα καταστήματα λειτούργησαν από την πρώτη στιγμή τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας χωρίς να βεβαιωθεί καμία παράβαση.

Φτάσαμε όμως στη σημερινή ημέρα και μία απόφαση που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει την οργή όλου του εμπορικού κόσμου. Από αύριο 16-10-2020 έως και τις 29-10-2020 τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ.

Απαιτούμε με την ίδια ευκολία που λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση, με την ίδια ευκολία να βρεθούν και οι αντίστοιχες λύσεις.

Διεκδικούμε άμεση οικονομική ενίσχυση σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις και αποζημίωση όλων των εργαζομένων και εργοδοτών, και
Αναστολή όλων των πληρωμών με μετακύλισή τους τουλάχιστον μετά από 6 μήνες.

Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς Αξιότιμους κύριους Βουλευτές, Περιφέρεια και Δήμο να ορθώσουν ανάστημα και να σταθούν δίπλα μας με πράξεις», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

35αρηδες τα κρούσματα στην Κοζάνη

Σε εκπομπή του MEGA, μίλησε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, για το έκτακτο lockdown που επιβλήθηκε στην πόλη της βορείου Ελλάδας με την δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Αν και ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών είχε προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της Κοζάνης, όλοι αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση για τοπική καραντίνα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το μεγάλος μέρος των κρουσμάτων προέρχεται από νεαρές ηλικίες, κάτω των 35 ετών.

Μεταξύ των μέτρων που είναι σε ισχύ, είναι η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, τα ραντεβού για τις δημόσιες υπηρεσίες, το κλείσιμο μεγάλου μέρους της αγοράς. Μέτρα που θυμίζουν τις μέρες της άνοιξης.

Αυτό που ανησυχεί και εγείρει προβληματισμό είναι ότι παρά το γεγονός ότι η πόλη κηρύχθηκε σε επίπεδο 4 επικινδυνότητας, τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Δείτε το βίντεο:

Η θνητότητα

Τη στιγμή που η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού με τα μέτρα να κλιμακώνονται, η θνητότητα στη χώρα μας ακολουθεί ανησυχητική πορεία.

Μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα καταγράφηκαν επιπλέον 13 θάνατοι – αριθμός ρεκόρ που έχει καταγραφεί ακόμη μία φορά – με τον συνολικό αριθμό των θανάτων για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου να ανέρχεται σε 91. Ολόκληρο τον Σεπτέμβριο οι θάνατοι που καταγράφηκαν ανήλθαν σε 125, ενώ τον Αύγουστο σε 60.

Σε υψηλά νούμερα κυμάνθηκαν για ακόμη μία ημέρα χθες τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε επιπλέον 453 μολύνσεις, από τις οποίες οι 207 στην Αττική. Κινητικότητα παρουσιάζει η κυκλοφορία του κορονοϊού και στη Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα. Χθες η συμπρωτεύουσα δήλωσε 56 νέα περιστατικά.

Σύγκριση

Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι η Ελλάδα παρά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εδωσε, μάλιστα, συγκεκριμένα παραδείγματα, βάσει των οποίων από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 14 Οκτωβρίου το Βέλγιο με πληθυσμό παρόμοιο με τη χώρα μας κατέγραψε 173.240 κρούσματα και η Πορτογαλία, επίσης με παρόμοιο αριθμό πληθυσμού, 91.193 κρούσματα. Η Ελλάδα για το ίδιο διάστημα μετρά 23.495 περιστατικά κορονοϊού. Οσον αφορά στον αριθμό των θυμάτων, το Βέλγιο για το ίδιο διάστημα έχει καταγεγραμμένους 10.244 θανάτους, η Πορτογαλία 2.117, ενώ η Ελλάδα 469 θανάτους.
«Και αυτή την επιτυχία την πιστώνεται κάθε Ελληνας και κάθε Ελληνίδα που τηρούν τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί και εφαρμόζει η κυβέρνηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι αριθμοί

453 κρούσματα χθες
423 εγχώρια
207 στην Αττική
56 στη Θεσσαλονίκη
23.947 το σύνολο των κρουσμάτων
13 θάνατοι χθες
482 θάνατοι συνολικά
82 ασθενείς διασωληνωμένοι
252 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

Δήμαρχος Κοζάνης στο Newsbomb.gr: Αναπόφευκτο το lockdown - Στα όριά του το νοσοκομείο

Για το lockdown που επιβλήθηκε στην Κοζάνη και τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από την Παρασκευή και τα οποία βρίσκονται σε ισχύ για τις επόμενες 14 ημέρες μίλησε ο δήμαρχος της πόλης Λάζαρος Μαλούτας, στο Newsbomb.gr.

Ο δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δυστυχώς οδηγηθήκαμε εκεί, το lockdown ήταν αναπόφευκτο, τα πολλά κρούσματα των τελευταίων ημερών είχαν τις συνέπειές τους», ενώ συμπλήρωσε πως «με τις ανθρώπινες ζωές δεν παίζουμε».

Ο ίδιος μίλησε για τα προβλήματα που είναι αντιμέτωπο εδώ και πολλά χρόνια το σύστημα Υγείας της περιοχής τονίζοντας ότι το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης βρίσκεται στα όριά του.

«Το σύστημα υγείας της περιοχής έχει φτάσει στα όριά του. Το «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης το οποίο εξυπηρετεί περίπου το 40% του πληθυσμού όλης της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας».

Ο δήμαρχος Κοζάνης συμπλήρωσε ότι ένα νέο νοσοκομείο είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να κατασκευαστεί ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Περιφέρειας . «Είναι εδώ και χρόνια που φωνάζουμε ότι η περιοχή χρειάζεται ένα νέο νοσοκομείο, ένα σύγχρονο νοσοκομείο στον κόμβο της Εγνατίας που να εξυπηρετεί την περιφέρεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι τα σημερινά νέα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Περιφέρεια Κοζάνης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έφτασαν τα 22.

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Κι ενώ οι κάτοικοι της Κοζάνης αναγκάζονται να μπουν σε μια νέα πραγματικότητα, οι Περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων, Καστοριάς, Πέλλας αθροίζουν σταθερά κάθε ημέρα νέα κρούσματα, ενώ προστίθενται συνεχώς περισσότεροι άνθρωποι στους ασθενείς με λοίμωξη covid-19 είτε στα νοσοκομεία είτε σε απομόνωση κατ’ οίκον.

Στα Ιωάννινα εξάλλου εντοπίστηκε κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες νέα επικίνδυνη εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Πρόκειται για το Γηροκομείο Ζωσιμάδων της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, το οποίο τέθηκε σε καραντίνα για 10 μέρες.

Συνολικά επτά ηλικιωμένοι του γηροκομείου έχουν μεταφερθεί στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καθώς έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Χαρακτηριστικά, κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 753 έλεγχοι και βρέθηκαν ένδεκα θετικά δείγματα, τα οποία αφορούν σε Έλληνες (επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Καζάνι» που βράζει η Κοζάνη- Οι λόγοι που έφεραν το lockdown -Ποιες περιοχές κινδυνεύουν