ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Ο Τζέιμς Μποντ υπήρχε στην πραγματικότητα και ήταν μυστικός πράκτορας!

Απίστευτο: Ο Τζέιμς Μποντ υπήρχε στην πραγματικότητα και ήταν μυστικός πράκτορας!
Ο πραγματικός Τζέιμς Μποντ ήταν Άγγλος
Archiwum Instytutu Pamięci Narodowej

Τα αρχεία του Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης της Πολωνίας ήρθαν στο φως και αποκαλύφθηκε πως πράγματι υπήρχε Βρετανός κατάσκοπος με το όνομα Τζέιμς Μποντ.

Το όνομα του ήταν Μποντ. Τζέιμς Μποντ. Και δεν ήταν απλά ένα δημιούργημα του Ίαν Φλέμινγκ που πήρε σάρκα και οστά στον κινηματογράφο για να γίνει μια από τις πιο ιστορικές σειρές ταινιών που αποτελούν μέρος της παγκόσμιας «ανθολογίας» της μεγάλης οθόνης.

Ο Τζέιμς Μποντ υπήρξε στην πραγματικότητα και μάλιστα με την ιδιότητα που τον γνωρίσαμε από το εμβληματικό μυθιστόρημα του Βρετανού συγγραφέα, το 1953, και στη συνέχεια από τις μοναδικές ερμηνείες όσων υποδύθηκαν την iconic φιγούρα του «007».

Σύμφωνα με τα αρχεία που αποφάσισε να αποκαλύψει το Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης της Πολωνίας, υπήρξε στην πραγματικότητα ένας άνδρας που λεγόταν Τζέιμς Μποντ, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 30 Ιανουαρίου 1928 και ήταν… όντως κατάσκοπος στην εποχή του «ψυχρού πολέμου».

Το πλήρες όνομά του ήταν Τζέιμς Άλμπερτ Μποντ και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά είχε ταξιδέψει στην Πολωνία στις 18 Φεβρουαρίου 1964. Έμεινε στη χώρα ως τις 21 Ιανουαρίου 1965 και ο επίσημος λόγος του ταξιδιού του ήταν να πάρει μια θέση στην Πρεσβεία της Βρετανίας στη Βαρσοβία, στον τομέα των στρατιωτικών δεσμών.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται 55 χρόνια μετά, ο Μποντ ήταν ομιλητικός, του άρεσαν οι γυναίκες – όπως και στον εμβληματικό κινηματογραφικό ήρωα – αλλά δεν είχε πολλές επαφές με τους Πολωνούς πολίτες. Οι ειδικοί θεωρούν πως είχε καταφέρει να παρεισφρήσει σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις για να βρει πληροφορίες. «Δεν πέρασε απαρατήρητος αλλά πιθανότατα διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να βρει πληροφορίες χρήσιμες. Έφυγε από τη χώρα στις 21 Ιανουαρίου 1965», αναφέρεται στα αρχεία που δημοσιεύτηκαν.

Η σύζυγός του, Τζάνετ Μποντ, που είναι 88 ετών σήμερα, υποστηρίζει πως πράγματι ο άνδρας ήταν κατάσκοπος. Δεν γνωρίζει όμως ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός του ταξιδιού του στη Βαρσοβία. Όπως αναφέρει, κανείς δεν ήθελε να τον αποκαλεί με το όνομα Τζέιμς, και συστηνόταν σαν Τζιμ Μποντ. Επισήμως ήταν υπάλληλος του βρετανικού στρατού, όμως, η Τζάνετ Μποντ είναι πεπεισμένη πως ο σύζυγός της ήταν πράγματι ένας μυστικός πράκτορας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως ο ήρωας του εμβληματικού μυθιστορήματος του Ίαν Φλέμινγκ σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, είχε εμπνευστεί από έναν άλλο μυστικό πράκτορα που επίσης υπήρξε στην πραγματική ζωή. Ήταν ένας κατάσκοπος με το όνομα Ντούσκο Ποπόφ, με καταγωγή από τα Βαλκάνια, πάνω στον οποίο βασίστηκε η «δημιουργία» του «007» που όλοι λατρέψαμε στη μεγάλη οθόνη…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Παππάς: Η INTERPOL ψάχνει τον «υπαρχηγό» της Χρυσής Αυγής