ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Τσεχία: Ιατρική βοήθεια από το εξωτερικό για την έξαρση της πανδημίας

Κορονοϊός - Τσεχία: Ιατρική βοήθεια από το εξωτερικό για την έξαρση της πανδημίας
(AP Photo/Petr David Josek)

Κορονοϊός: Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19 στην Τσεχία διπλασιάστηκε μέσα σε δύο εβδομάδες φτάνοντας τους 2.047, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Μετά την καταγραφή του πρώτου κρούσματος της Covid-19, χρειάστηκαν επτά μήνες για τη χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων να φτάσει τους 1.000 θανάτους.

Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε στους 772 χθες Παρασκευή, από 438 που ήταν πριν από δύο εβδομάδες. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται συνολικά 3.314 άτομα με τον νέο κορονοϊό.

Τσέχοι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι η χώρα χρειάζεται βοήθεια.

Η Πράγα έλαβε σήμερα την πρώτη αποστολή αναπνευστήρων που οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την παραλαβή 30 μηχανημάτων. Άλλοι 120 αναπνευστήρες είναι καθ’οδόν, ανέφερε η Κομισιόν.

Η κυβέρνηση συμφώνησε επίσης σε ένα σχέδιο για την άφιξη μιας ομάδας 28 μελών ιατρικού προσωπικού της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ για την χορήγηση βοήθειας σε τσέχικα νοσοκομεία.

Επίσης βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Γερμανία για την πιθανή αποστολή 100 ιατρών για να βοηθήσουν τους Τσέχους συναδέλφους τους.

Η μάχη ενάντια στην νέα έξαρση της πανδημίας υπέστη πλήγμα την Παρασκευή (23/10), καθώς ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις κινήθηκε για να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας αφού παραβίασε τους περιορισμούς που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Ο πρόεδρος της χώρας δεν έχει ακόμη αποφασίσει για τη μοίρα του υπουργού.

Το περιστατικό μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω μια χλιαρή στάση πολλών Τσέχων απέναντι στα περιοριστικά μέτρα, ειδικά στη χρήση της μάσκας και στην τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Εφιαλτική πρόβλεψη: Ελλάδα όπως Ιταλία με 4.000 κρούσματα την ημέρα