ΚΟΣΜΟΣ

Πρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου: «Απαράδεκτες οι επιθέσεις Ερντογάν σε Γαλλία και Μακρόν»

Πρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου: «Απαράδεκτες οι επιθέσεις Ερντογάν σε Γαλλία και Μακρόν»
AP

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν προς τη Γαλλία και τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ανάρτησή του στο twitter.

Ο Νταβίντ Σασόλι κάνει έκκληση στην Τουρκία «να τερματίσει την επικίνδυνη αντιπαράθεση».

Ειδικότερα, ο κ. Σασόλι αναφέρει: «Οι επιθέσεις του Προέδρου Ερντογάν στη Γαλλία και στον Πρόεδρο Μακρόν είναι απαράδεκτες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται αλληλέγγυο προς τον γαλλικό λαό και στην ελευθερία της έκφρασης. Καλώ την Τουρκία να τερματίσει αυτήν την επικίνδυνη αντιπαράθεση».

Οι τελευταίες ακραίες και προσβλητικές εκφράσεις κατά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, φαίνεται να ξεχείλισαν το ποτήρι της ανοχής της ΕΕ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παράλληλα ρίχνει κι άλλο «λάδι στη φωτιά» με κάλεσμα προς τον μουσουλμανικό κόσμο για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων τραβώντας, με αυτό τον τρόπο, την κόντρα με τον Γάλλο πρόεδρο... στα άκρα.

Ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν ήταν ξεκάθαρος πάνω σε αυτό το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά πως, «εάν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις και τις εντάσεις εναντίον της ΕΕ ή εναντίον κρατών-μελών της ΕΕ πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε σε σχέση με αυτές».

«Η θέση όπως εκφράστηκε από τον ύπατο εκπρόσωπο στο twitter αντικατοπτρίζει τη θέση της ΕΕ. Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις επίσης από τα κράτη-μέλη σχετικά με τα απαράδεκτα σχόλια του Προέδρου Ερντογάν» ανέφερε ο Πίτερ Στάνο υπογραμμίζοντας ότι «η θέση της ΕΕ είναι ξεκάθαρη».

«Οι θέσεις των 27 κρατών-μελών αποτυπώνονται ξεκάθαρα στα συμπεράσματα του τελευταίου Συμβουλίου και του Συμβουλίου στις αρχές Οκτωβρίου. Εάν η Τουρκία συνεχίσει με τις προκλήσεις, με τις εντάσεις εναντίον της ΕΕ ή εναντίον κρατών-μελών της ΕΕ πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε σε σχέση με αυτές τις ενέργειες και τις δηλώσεις», τόνισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Γιατί κόπηκε στα δυο το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού;