ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στη Σάμο: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το χτύπημα του Εγκέλαδου σε Ελλάδα και Τουρκία

Σεισμός στη Σάμο: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το χτύπημα του Εγκέλαδου σε Ελλάδα και Τουρκία
ASSOCIATED PRESS

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Με εκτενή δημοσιεύματα υποδέχτηκε ο ξένος Τύπος τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Σαμό.

Πρώτο θέμα στα περισσότερα ξένα ΜΜΕ αποτέλεσε ο ισχυρός σεισμός στη Σάμο. Μάλιστα τα τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν την είδηση.


Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή», ο σεισμός έπληξε τη δυτική Τουρκία, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ Τουρκία και Ελλάδα επλήγησαν σήμερα από σεισμό μεγέθους 6,6 Βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που κατέστρεψε κτίρια στην τουρκική ηπειρωτική χώρα ενώ στα ελληνικά νησιά, οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους.

Σεισμός: Χάος και θάνατος στη Σμύρνη - 4 νεκροί, 120 τραυματίες και δεκάδες εγκλωβισμένοι

Τραγωδία, θάνατος και συντρίμμια στη Σμύρνη. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, από τα καταστροφικά 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι σε θαλάσσιο χώρο βόρεια της Σάμου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 4 άνθρωποι, τραυματίστηκαν άλλοι 120, ενώ προς το παρόν δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι.

Κατέρρευσαν κτήρια - Νεκροί και εγκλωβισμένοι

Μεγάλες είναι οι ζημιές που σημειώθηκαν στη Σμύρνη, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου στη Σάμο, καθώς όπως μεταδίδουν τα τουρκικά δίκτυα έχουν καταρρεύσει αρκετές πολυκατοικίες.

Παράλληλα όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, μεταδίδουν ότι οι εγκλωβισμένοι είναι δεκάδες, εστιάζοντας σε ένα μόνο κτήριο όπου και εκεί έχουν εγκλωβιστεί περισσότερα από 40 άτομα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με μήνυμά του στα social media, δήλωσε πως έχει κινηθεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός.

«Ευχόμαστε να είναι όλα περαστικά για τους πολίτες της Σμύρνης που επηρεάστηκαν από τον σεισμό. Στεκόμαστε δίπλα στους κατοίκους της πόλης, με όλα τα διαθέσιμα μέσα του κράτους. Αναλαμβάνουμε δράση για να γίνει όλη η απαραίτητη δουλειά στην περιφέρεια, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τους υπουργούς» ανέφερε ο Ερντογάν.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Περιβάλλοντος, Μουράτ Κουρούμ, υπάρχουν εγκλωβισμένοι πολίτες ανάμεσα στα συντρίμμια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει.

Στα βίντεο που ακολουθούν, βλέπετε τις συγκλονιστικές στιγμές από την κατάρρευση των κτηρίων.

Τρομακτικό βίντεο - Τσουνάμι παρασέρνει τα πάντα σε δρόμους στη Σμύρνη

Μετά τη σεισμική δόνηση σημειώθηκε τσουνάμι και στη Σμύρνη, με τα νερά της θάλασσας να φουσκώνουν και να φτάνουν σε μεγάλο βάθος μέσα στην πόλη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ στη Σάμο - Live Blog: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό