ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ αποτελέσματα: Ο Τραμπ κερδίζει Ιντιάνα και Κεντάκι - Ο Μπάιντεν Βιρτζίνια και Βερμόντ

Εκλογές ΗΠΑ αποτελέσματα: Ο Τραμπ κερδίζει Ιντιάνα και Κεντάκι - Ο Μπάιντεν Βιρτζίνια και Βερμόντ
AP Photo

Εκλογές ΗΠΑ - 2020: Όλα δείχνουν ντέρμπι μεταξύ Τραμπ και Μπαίντεν.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Ιντιάνα που δίνει 11 εκλέκτορες, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Edison Research.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κερδίζει και στην πολιτεία Κεντάκι που δίνει 8 εκλέκτορες, σύμφωνα με την πρόβλεψη του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press.

Σύμφωνα με το Fox News ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια. Θα προσθέσει έτσι, άλλους 5 εκλέκτορες στη κούρσα για μία νέα προεδρική θητεία.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει στις πολιτείες Βιρτζίνια που δίνει 13 εκλέκτορες και το Βερμόντ που δίνει 3 εκλέκτορες, σύμφωνα με το Fox News.

Να σημειωθεί ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια (5 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News.

O Τζο Μπάιντεν κέρδισε τη Βιρτζίνια

Σύμφωνα με το Associated Press, o Τζο Μπάιντεν κερδίζει τους 13 εκλέκτορες της πολιτείας της Βιρτζίνια.

Η δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον είχε κερδίσει τη Βιρτζίνια το 2016 -κάτι που οφειλόταν σε μεγάλο ποσοστό στον υποψήφιό της για την αντιπροεδρία Τιμ Κέιν, που ήταν γερουσιαστής της Βιρτζίνια.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Βιρτζίνια εμφανίζεται ιδιαίτερα φιλελεύθερη

Θέλουν 270 εκλέκτορες

Για να εκλεγεί κάποιος από τους δύο υποψηφίους πρόεδρος, χρειάζεται να εξασφαλίσει 270 εκλέκτορες.

Ο αριθμός των εκλεκτόρων από κάθε πολιτεία αντιστοιχεί περίπου στο μέγεθος του πληθυσμού του. Κάθε πολιτεία λαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερους εκλέκτορες όσο και νομοθέτες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ (εκπρόσωποι στη Βουλή και γερουσιαστές).

Η Καλιφόρνια έχει τους περισσότερους εκλογείς - 55 - ενώ μια χούφτα αραιοκατοικημένων κρατών όπως το Ουαϊόμινγκ, η Αλάσκα και η Βόρεια Ντακότα (και η Ουάσιγκτον DC) έχουν το ελάχιστο των τριών.

Υπάρχουν συνολικά 538 εκλέκτορες.

Κάθε εκλέκτορας αντιπροσωπεύει μία εκλογική ψήφο και ένας υποψήφιος πρέπει να κερδίσει την πλειοψηφία των ψήφων - 270 ή περισσότερες - για να κερδίσει την προεδρία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020 αποτελέσματα: Δείτε LIVE ποιος προηγείται σε κάθε πολιτεία