ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020 – Αποτελέσματα: Μάχη στήθος με στήθος δίνουν Τραμπ και Μπάιντεν στη Φλόριντα

Εκλογές ΗΠΑ 2020 – Αποτελέσματα: Μάχη στήθος με στήθος δίνουν Τραμπ και Μπάιντεν στη Φλόριντα

Εκλογές ΗΠΑ - 2020: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν δίνουν μάχη στήθος με στήθος στην κρίσιμη πολιτεία Φλόριντα.

Ο Τραμπ έχει προς το παρόν προβάδισμα 50,5% έναντι 48,5% του Μπάιντεν με καταμετρημένο περίπου το 91% του εκτιμώμενου συνόλου των ψήφων.

Η Φλόριντα είναι μια πολιτεία την οποία πρέπει να κερδίσει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος για να επανεκλεγεί, όμως ο Μπάιντεν μπορεί να συγκεντρώσει τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να βρεθεί στον Λευκό Οίκο και χωρίς αυτή, αν και στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας δαπάνησε πολλά χρήματα και χρόνο για να πάρει με το μέρος του τους ψηφοφόρους της.

Αν και το αποτέλεσμα θεωρείται εύθραυστο και μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει, οι αναλυτές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, θεωρούν πολύ δύσκολo να δούμε ανατροπή του αποτελέσματος.

Τι λέει το στρατόπεδο του Μπαίντεν για τη Φλόριντα

Η πλευρά Μπάιντεν φαίνεται πως αντιμετωπίζει ρεαλιστικά τα στοιχεία για τη Φλόριντα, με συμβούλους του Δημοκρατικού υποψήφιου να αναφέρουν ότι η πολιτεία είναι εκτός του ελέγχου τους.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Αμερικανικών Εκλογών 2020

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα

Ο Τζο Μπάιντεν έχει κερδίσει ήδη την πολιτεία του Βερμόντ (3 εκλέκτορες), τη Βιρτζίνια (13 εκλέκτορες), το Νιού Τζέρσεϊ (14 εκλέκτορες), τη Μασαχουσέτη (11 εκλέκτορες), το Μέριλαντ (10 εκλέκτορες), το Ιλινόις (20 εκλέκτορες), το Ρόουντ Άιλαντ (4 εκλέκτορες), το Ντέλαγουερ (3 εκλέκτορες), το Κονέκτικατ (7 εκλέκτορες), της Νέας Υόρκης (29 εκλέκτορες), του Νιού Μέξικο (5 εκλέκτορες).

Ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει την πολιτεία του Κεντάκι (8 εκλέκτορες), Οκλαχόμα (7 εκλέκτορες), το Τένεσι (11 εκλέκτορες), την Αλαμπάμα (9 εκλέκτορες), Μισσισιπί (6 εκλέκτορες), τη Νότια Καρολίνα (9 εκλέκτορες), το Αρκάνσας (6 εκλέκτορες) και Δυτική Βιρτζίνια (5 εκλέκτορες) , την Ιντιάνα (11 εκλέκτορες), το Γουαϊόμινγκ (3 εκλέκτορες), τη Λουιζιάνα (8 εκλέκτορες) και τη Νεμπράσκα.

Μέχρι αυτή την ώρα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται με 119 εκλέκτορες έναντι 92 του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

Τις προβλέψεις αυτές έκαναν (χωριστά) το ινστιτούτο Edison Research, το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Γιατί ο Τραμπ πρέπει να κερδίσει το Οχάιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει το Οχάιο. Και αυτό γιατί κανένας Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δεν έχει καταφέρει να μπει στον Λευκό Οίκο, χωρίς να εξασφαλίσει τη στήριξη της συγκεκριμένης πολιτείας.

Εδώ και μήνες, ο Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ δίνουν μεγάλη «μάχη» για την πολιτεία με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν μια προβάδισμα στον έναν και μια στον άλλο.

Το «στρατόπεδο» του Τζο Μπάιντεν καθυστέρησε να ξεκινήσει την προεκλογική καμπάνια στην πολιτεία, ωστόσο στην τελική ευθεία έριξε εκατομμύρια δολάρια σε τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ ενώ και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προχώρησε σε εμφανίσεις σε αρκετές περιοχές της πολιτείας.

Το γεγονός ότι ο Μπάιντεν έκανε το πρωί της Δευτέρας μια… στάση στο Κλίβελαντ, δείχνει πως είναι αισιόδοξος πως θα μπορούσε να κερδίσει την πολιτεία.

Σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ χάσει το Οχάιο, τότε αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα για τον αγώνα του να παραμείνει στο Λευκό Οίκο.

Εάν, πάλι, ο αγώνας είναι αμφίρροπος, τότε αυτό δείχνει πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα αντιμετωπίσει προβλήματα και σε άλλες πολιτείες – κλειδιά, όπως για παράδειγμα στη γειτονική Πενσυλβάνια και το Μίσιγκαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020 αποτελέσματα: Δείτε LIVE ποιος προηγείται σε κάθε πολιτεία