ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικές Εκλογές 2020 - Αποτελέσματα: Ο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει το Κολοράντο

Αμερικανικές Εκλογές 2020 - Αποτελέσματα: Ο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει το Κολοράντο

Εκλογές ΗΠΑ - 2020Προβάδισμα έχει αυτή την ώρα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν στο Κολοράντο

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει την πολιτεία του Κολοράντο (9 εκλέκτορες).

Επιπλέον ο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει τις πολιτείες της Νέας Υόρκης (29 εκλέκτορες) και του Νέου Μεξικού (5 εκλέκτορες), σύμφωνα με τις προβλέψεις του ινστιτούτου Edison Research και του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press.

Την ίδια στιγμή ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στις πολιτείες Λουιζιάνα (8 εκλέκτορες), Βόρεια Ντακότα (3 εκλέκτορες), Νότια Ντακότα (3 εκλέκτορες) και Γουαϊόμινγκ (3 εκλέκτορες), σύμφωνα με την πρόβλεψη του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν από τους Ρεπουμπλικάνους μία έδρα στη Γερουσία στο Κολοράντο

Οι Δημοκρατικοί πήραν σήμερα μία έδρα στη Γερουσία από τους Ρεπουμπλικάνους στο Κολοράντο μετά τη νίκη του πρώην κυβερνήτη της πολιτείας Τζον Χίκενλουπερ έναντι του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Κόρι Γκάρντνερ.

Ο 68χρονος μετριοπαθής, πρώην επιχειρηματίας Χίκενλουπερ είχε θέσει υποψηφιότητα στις προκριμάτικες εκλογές του Δημοκρατικού κόμματος για να λάβει το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές, αλλά αποχώρησε πριν την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, τον Αύγουστο του 2019.

Οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν στην απερχόμενη Γερουσία τις 53 από τις 100 έδρες.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Αμερικανικών Εκλογών 2020

Γιατί πρέπει ο Τραμπ να κερδίσει το Οχάιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει το Οχάιο. Και αυτό γιατί κανένας Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δεν έχει καταφέρει να μπει στον Λευκό Οίκο, χωρίς να εξασφαλίσει τη στήριξη της συγκεκριμένης πολιτείας.

Εδώ και μήνες, ο Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ δίνουν μεγάλη «μάχη» για την πολιτεία με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν μια προβάδισμα στον έναν και μια στον άλλο.

Το «στρατόπεδο» του Τζο Μπάιντεν καθυστέρησε να ξεκινήσει την προεκλογική καμπάνια στην πολιτεία, ωστόσο στην τελική ευθεία έριξε εκατομμύρια δολάρια σε τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ ενώ και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προχώρησε σε εμφανίσεις σε αρκετές περιοχές της πολιτείας.

Το γεγονός ότι ο Μπάιντεν έκανε το πρωί της Δευτέρας μια… στάση στο Κλίβελαντ, δείχνει πως είναι αισιόδοξος πως θα μπορούσε να κερδίσει την πολιτεία.

Σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ χάσει το Οχάιο, τότε αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα για τον αγώνα του να παραμείνει στο Λευκό Οίκο.

Εάν, πάλι, ο αγώνας είναι αμφίρροπος, τότε αυτό δείχνει πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα αντιμετωπίσει προβλήματα και σε άλλες πολιτείες – κλειδιά, όπως για παράδειγμα στη γειτονική Πενσυλβάνια και το Μίσιγκαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020 αποτελέσματα: Δείτε LIVE ποιος προηγείται σε κάθε πολιτεία