ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020 - Αποτελέσματα: Πότε θα ξέρουμε το νικητή στην Ελλάδα

Εκλογές ΗΠΑ 2020 - Αποτελέσματα: Πότε θα ξέρουμε το νικητή στην Ελλάδα
AP Images

Εκλογές ΗΠΑ - 2020Ο εκλογικός μαραθώνιος στις ΗΠΑ φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του και όλος ο πλανήτης περιμένει με ενδιαφέρον τα τελικά αποτελέσματα

Σε ένα εκλογικό θρίλερ έχει μετατραπεί η «μάχη» των Ντόναλντ Τραμπ - Τζο Μπάιντεν για την ανάδειξη του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Η καταμέτρηση των ψήφων φτάνει προς το τέλος της, ενώ καθοριστικό θα είναι το αποτέλεσμα των επιστολικών ψήφων.

Έως και αυτή την ώρα, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται έχοντας συγκεντρώσει 209 εκλέκτορες, έναντι 118 του Ντόναλντ Τραμπ. Το αποτέλεσμα είναι εντελώς αμφίρροπο, καθώς συνεχώς προστίθενται τα αποτελέσματα από πολιτείες όπου κλείνουν οι κάλπες.

Οι στοιχηματικές εταιρείες μάλιστα, δίνουν μεγάλο φαβορί τον Ντόναλντ Τραμπ που μέχρι και χθες (3/11), ήταν δεύτερος στην εκλογική κούρσα. Πότε όμως θα γνωρίζουμε οριστικά τον νέο πλανητάρχη;

Επισήμως, το όνομα του νικητή δεν ανακοινώνεται από τις Πολιτείες παρά μόνο όταν επικυρώσουν τα αποτελέσματα, κάτι για το οποίο μπορεί να χρειαστεί ακόμη και μία εβδομάδα. Ωστόσο, κατά παράδοση, τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ανακοινώνουν μέσα στη νύχτα τον νικητή, με βάση τα έξιτ πολ ανά περιφέρεια.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Αμερικανικών Εκλογών 2020

Η νίκη του Ρόναλντ Ρίγκαν, το 1980, ανακοινώθηκε στις 03.15 (ώρα Ελλάδας), όμως εκείνη του Τραμπ, το 2016, καθυστέρησε και ανακοινώθηκε μόνο όταν εξακριβώθηκε ότι κέρδιζε την Πενσιλβάνια.

Το 2000, όταν κέρδισε ο Τζορτζ Ου. Μπους, το αποτέλεσμα των εκλογών κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, μετά από 36 ημέρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020 αποτελέσματα: Δείτε LIVE ποιος προηγείται σε κάθε πολιτεία