ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν επιβεβαιώνει πως αναπτύσσεται ρωσική ειρηνευτική δύναμη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ο Πούτιν επιβεβαιώνει πως αναπτύσσεται ρωσική ειρηνευτική δύναμη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ
AP Photo

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης (10/11) ότι ρωσική ειρηνευτική δύναμη θα αναπτυχθεί κατά μήκος της γραμμής του μετώπου στο θύλακα Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σκοπός της ειρηνευτικής δύναμης είναι να επιτηρεί την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός, μετά την τριμερή συμφωνία η οποία υπεγράφη με την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν για τον τερματισμό της ένοπλης σύρραξης.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η συμφωνία που υπεγράφη «θα δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες» για να υπάρξει «μακρόχρονη και πλήρης επίλυση της κρίσης» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Κατά τον Ρώσο πρόεδρο, η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ το βράδυ της Δευτέρας (9/11) στις 23:00 (ώρα Ελλάδας).

«Την 9η Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν (Ιλχάμ Αλίεφ), ο πρωθυπουργός της Αρμενίας (Νικόλ) Πασινιάν και ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Βλαντίμιρ Πούτιν) υπέγραψαν διακήρυξη που αναγγέλλει την πλήρη κατάπαυση του πυρός και το τέλος όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην εμπόλεμη ζώνη του Ναγκόρνο Καραμπάχ από τα μεσάνυχτα της 10ης Νοεμβρίου ώρα Μόσχας», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες της ρωσικής προεδρίας τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις με τα SMS στο 13033: Έρχεται «κόφτης» στους κωδικούς μετά το… ρεκόρ άθλησης!