ΚΟΣΜΟΣ

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Ταραχές στην Αρμενία - Εξαγριωμένοι πολίτες εισέβαλαν στο κοινοβούλιο

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Ταραχές στην Αρμενία - Εξαγριωμένοι πολίτες εισέβαλαν στο κοινοβούλιο
AP Photo

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Πλήθος έξαλλων διαδηλωτών εισέβαλε τα ξημερώματα της Τρίτης (10/11) στην έδρα του κοινοβουλίου της Αρμενίας στο Γερεβάν.

Το πλήθος κατήγγειλε ότι η συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ που υπεγράφη με το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία, μοιάζει να επικυρώνει τη στρατιωτική επικράτηση των Αζερικών δυνάμεων.

Πλήθος χιλιάδων εξοργισμένων διαδηλωτών συγκεντρώθηκε γύρω από τη Βουλή της Αρμενίας από τη στιγμή που μεταδόθηκε η είδηση για την υπογραφή της συμφωνίας και εκατοντάδες εξ αυτών εισέβαλαν στο κτίριο.

Κάποιοι πολίτες έσπασαν παράθυρα και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο εσωτερικό του κοινοβουλίου, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πασινιάν: «Οδυνηρή» η συμφωνία για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν επιβεβαίωσε τα ξημερώματα ότι υπέγραψε συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε «οδυνηρή», για να τερματιστεί η ένοπλη σύρραξη στον θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο Πασινιάν επιβεβαίωσε ότι «υπέγραψα κοινή δήλωση με τους προέδρους της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν για τον τερματισμό του πολέμου στο (Ναγκόρνο) Καραμπάχ», χαρακτηρίζοντας το κείμενο αυτό «απίστευτα οδυνηρό για εμένα» όσο «και για τον λαό μας».

Δείτε live εικόνα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις με τα SMS στο 13033: Έρχεται «κόφτης» στους κωδικούς μετά το… ρεκόρ άθλησης!