ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Το ζευγάρι πίσω από το εμβόλιο – Ο λόγος που τους χαρακτηρίζουν «dream team»

Κορονοϊός: Το ζευγάρι πίσω από το εμβόλιο – Ο λόγος που τους χαρακτηρίζουν «dream team»
Sun

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΦέρονται να πέρασαν ακόμα και την ημέρα του γάμου τους... δουλεύοντας στο εργαστήριο - Έχουν χαρακτηριστεί ως «dream team» μετά τα χθεσινά (9/11) νέα για το εμβόλιο στο οποίο συμμετέχει η εταιρείας τους, BioNTech και η Pfizer.

Μπορεί πίσω από την Pfizer να βρίσκεται ο ελληνικής καταγωγής, Αλβέρτος Μπουρλά, αλλά πίσω από την BioNTech βρίσκεται ένα παντρεμένο ζευγάρι γιατρών από τη Γερμανία.

Οι γιατροί Ογκούρ Σαχίν (Ugur Sahin) και Οζλέμ Τουρέτσι (Oezlem Tuereci), οι οποίοι δεσμεύτηκαν από την αγάπη τους για την ιατρική έρευνα, είναι το αντρόγυνο που έχει μερίδιο της επιτυχίας για το εμβόλιο Covid-19 που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Sun, το ζευγάρι των επιστημόνων ίδρυσε από κοινού την εταιρεία BioNTech το έτος 2008, έχοντας πρώτη πουλήσει την προηγούμενή του εταιρεία «Ganymed Pharmaceuticals» για 1.189.861.482 ευρώ.

zeugari_emvolio1.jpg
Πηγή: Sun

Αν και πολύ πλούσιοι, οι άνθρωποι του περιβάλλοντός τους κάνουν λόγο για ταπεινούς ανθρώπους, απόλυτα αφοσιωμένους στην επιστήμη τους.

«Παρά τα επιτεύγματά του, δεν έπαψε ποτέ να είναι εξαιρετικά ταπεινός και ευχάριστος», σχολίασε για τον δρ. Sahin ο Matthias Kromayer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας MIG AG που χρηματοδοτεί την BioNTech.

«Είναι ένα πολύ σεμνό άτομο. Το φαίνεσθαι σημαίνει λίγα γι’ αυτόν», προσέθεσε ο Matthias Theobald, καθηγητής ογκολογίας στο πανεπιστήμιο του Mainz της Γερμανίας και συνεργάτης του δρ. Sahin εδώ και 20 χρόνια.

Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα της δόκτωρος Tuereci σε συνέντευξή της, το ζευγάρι φρόντισε ακόμα και την ημέρα του γάμου του να αφιερώσει χρόνο δουλεύοντας μαζί στο εργαστήριο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο - Κορονοϊός: Πότε θα έρθει στην Ελλάδα - Μία ανάσα από την έγκριση η Pfizer