ΚΟΣΜΟΣ

Γιορτές τα Χριστούγεννα; Και όμως γίνεται!

Γιορτές τα Χριστούγεννα; Και όμως γίνεται!

Μπορεί να πρόκειται για μια μακρινή ανάμνηση, αλλά ο «θεσμός» των Χριστουγεννιάτικων πάρτι στο γραφείο επιστρέφει για τις γιορτές. Ενώ κάποιες εταιρείες απελπίζονται και μόνο στη σκέψη, άλλες σχεδιάζουν να γιορτάσουν στο πνεύμα του 2020 - σε εικονικούς κόσμους.

«Μπορεί να είμαστε χώρια, αλλά διαθέτουμε την τεχνολογία για να δημιουργήσουμε την ψυχολογική και συναισθηματική εμπειρία του μαζί», λέει η Πρίγια Πάρκερ, συγγραφέας του βιβλίου «Η Τέχνη του Συναθροίζεσθαι» και παρουσιάστρια της διαδικτυακής ραδιοφωνικής μετάδοσης της εφημερίδας New York Times με τίτλο «Μαζί Χώρια».

«Οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν ανάγκη τα πάρτι: Έχουμε ανάγκη από εκτόνωση, έχουμε ανάγκη από σύνδεση με άλλους, έχουμε ανάγκη να απαλλαγούμε από όλο αυτό το στρες και να εισέλθουμε σε έναν ευχάριστο χώρο», λέει.

Η προοπτική της διοργάνωσης διαδικτυακών εορταστικών πάρτι είναι τόσο τρομακτική ώστε μόνο το 23% των εταιρειών σχεδιάζουν να το κάνουν, σε σχέση με 76% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της εταιρείας ανθρωπίνου δυναμικού Challenger, Gray & Christmas.

Από τους εργοδότες εκείνους που προσπαθούν να το διοργανώσουν, περίπου τα τρία τέταρτα πρόκειται να το κάνουν εξ΄αποστάσεως. Κάποιοι θα κάνουν πάρτι σε εικονικό περιβάλλον ώστε ακόμη και αν κάποιος δεν μπορεί να παρεβρεθεί, τουλάχιστον το άβατάρ του θα μπορεί να διασκεδάσει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Το lockdown δεν είναι αρκετό - Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση