ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Γαλλία - Κάθε 30 δευτερόλεπτα μία εισαγωγή σε νοσοκομείο

Κορονοϊός: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Γαλλία - Κάθε 30 δευτερόλεπτα μία εισαγωγή σε νοσοκομείο
AP IMAGES

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ένας στους τέσσερις θανάτους στη Γαλλία οφείλεται στην Covid-19, ενώ κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος εισάγεται σε νοσοκομείο προσβεβλημένος από την νόσο.

Δραματική η κατάσταση στη Γαλλία, όπου ένας στους τέσσερις θανάτους αποδίδεται σε επιπλοκές από κορονοϊό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος εισάγεται σε νοσοκομείο προσβεβλημένος από την Covid-19.

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυστηρότερα μέτρα, σημειώνοντας ότι ο δείκτης R της αναπαραγωγής των μολύνσεων είναι πλέον κάτω του 1.

Η πίεση στο νοσοκομειακό σύστημα της χώρας είναι ασφυκτική, καθώς ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 είναι σήμερα ο υψηλότερος από την κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση του lockdown για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ενδέχεται να επιβάλει επιπλέον περιορισμούς, αν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ίσως υπάρξει αποκλιμάκωση των απαγορεύσεων κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, ανέφερε, τονίζοντας πως: «Θα ήταν ανεύθυνο να χαλαρώσουμε τώρα το lockdown. Τα κέρδη (που βλέπουμε) είναι εύθραυστα».

Ακόμη, σημείωσε πως αν διατηρηθεί η επιβράδυνση του ποσοστού των νέων κρουσμάτων, η χώρα θα ξεπεράσει την κορυφή του δεύτερου κύματος στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα αν η εξάπλωση των λοιμώξεων επιταχυνθεί και πάλι.

Τουλάχιστον 42.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γαλλία εξαιτίας της νόσου. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες 35.879 κρούσματα σε 24 ώρες, ανεβάζοντας το σύνολο αυτών σε 1,86 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τη Ρωσία και κάνοντας τη Γαλλία την πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από την πανδημία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τριπλό ρεκόρ με 3.316 νέα, 50 νεκρούς και 310 διασωληνωμένους την Πέμπτη 12/11