ΚΟΣΜΟΣ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ανατριχιαστικές στιγμές στη Νάπολη – Το «Σαν Πάολο» θα πάρει το όνομά του

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ανατριχιαστικές στιγμές στη Νάπολη – Το «Σαν Πάολο» θα πάρει το όνομά του
AP Images

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ολονυκτία στη Νάπολη όπου λατρεύτηκε σαν Θεός και οδήγησε τον ιταλικό Νότο στην υπερηφάνεια μέσω του ποδοσφαίρου ο 60χρονος μύθος που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη. Θα μείνουν ανοικτά τα φώτα του γηπέδου που θα πάρει το όνομά του. Στους δρόμους με κεριά και λυγμούς οι Ιταλοί.

Όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα το καλοκαίρι του 1984 αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη Νάπολι, δεκάδες χιλιάδες «τιφόζι» της ομάδας τον περίμεναν για να τον αποθεώσουν. Ήξεραν την ποιότητά του, γνώριζαν πως θα τους άλλαζε επίπεδο αλλά κανείς δεν είχε φανταστεί ότι θα γίνει ο δικός τους «Μεσσίας».

Με τον Μαραντόνα αρχηγό και ηγέτη, η Νάπολι κατέκτησε πρωταθλήματα, κύπελλα και ευρωπαϊκούς τίτλους. Οι Ναπολιτάνοι έδιναν το όνομα «Ντιέγκο» στα παιδιά τους, τον λάτρεψαν σαν Θεό και έβαζαν την εικόνα του δίπλα σε αυτή του Χριστού. Ακόμα και μετά από δεκαετίες, ο Μαραντόνα παρέμενε σύμβολο για τον ιταλικό Νότο κι ο θάνατός του βύθισε όλη την πόλη στο πένθος.

Από το απόγευμα της Τετάρτης (25.11) στη Νάπολη ζουν έναν διαφορετικό «επιτάφιο». Κόσμος βρίσκεται στους δρόμους με αναμμένα κεριά και σε σημεία όπου υπάρχουν γκράφιτι του Ντιέγκο Μαραντόνα, παρά τον κορονοϊό, έχουν συγκεντρωθεί κατά εκατοντάδες για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Την ίδια στιγμή, η ομάδα αποφάσισε να μείνουν τα φώτα του γηπέδου ανοικτά όλο το βράδυ. Μάλιστα, πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν πως το «Σαν Πάολο» θα μετονομαστεί σε «Γήπεδο Ντιέγκο Μαραντόνα» τις επόμενες ημέρες, σαν ελάχιστος φόρος τιμής στον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία μιας ολόκληρης πόλης…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποιος ήταν ο... μάγος της στρογγυλής θεάς (videos-photos)