ΚΟΣΜΟΣ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το δώρο του Πάπα στην οικογένεια του Θεού

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το δώρο του Πάπα στην οικογένεια του Θεού
Η συνάντηση του Ντιέγκο Μαραντόνα με τον Πάπα το 2016
AP Images

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε ένα δώρο το πρωί της Πέμπτης (26.11) στην οικογένεια του 60χρονου σούπερ σταρ που έφυγε από τη ζωή.

Ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη. Ο Θεός του ποδοσφαίρου «έφυγε» στα 60 του και βύθισε στο πένθος τους πάντες. Για κάποιους είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός «Θεός» που είχε αποδοθεί στον «Ντιεγκίτο», ειδικότερα για αυτούς που τον είχαν επικρίνει για τις σχέσεις του με τη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία.

Σχέσεις που είχαν φτάσει στα άκρα όταν το 1987 σε επίσκεψη στο Βατικανό τα είχε… χώσει στον Πάπα Ιωάννη Παύλο. «Ναι, τσακώθηκα με τον Πάπα. Όταν πήγα εκεί, είδα τις χρυσές στέγες και μετά άκουσα τον Πάπα να λέει ότι η εκκλησία ανησυχεί για τα παιδιά που πεινάνε. Αφού ανησυχείς κάνε κάτι φίλε. Πούλα τις γαμ… τις στέγες», είχε πει τότε ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Η επαφή του με την εκκλησία, ωστόσο, αποκαταστάθηκε αρκετά χρόνια αργότερα. Όταν «ενθρονίστηκε» ο Πάπας Φραγκίσκος, που είναι συμπατριώτης του από την Αργεντινή. Το 2016 είχε επισκεφθεί ξανά το Βατικανό ο Μαραντόνα και τότε είχε ένθερμες συζητήσεις με τον Πάπα. «Σήμερα το χέρι του Θεού, συναντήθηκε με το Πάπα», είχε πει τότε ο «Ντιεγκίτο» αστειευόμενος. Στη συνέχεια είχε προσθέσει: «Είχα απομακρυνθεί από την εκκλησία, αλλά ο Φραγκίσκος με έφερε πίσω. Είναι διαφορετικός».

Η αγκαλιά του Ντιέγκο Μαραντόνα με τον Πάπα Φραγκίσκο το 2016AP Images

Μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Clarin, ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε ένα δώρο στην οικογένειά του. Ο ποντίφικας συνομίλησε με τον πρέσβη της Αργεντινής στην Ιταλία, Ρομπέρτο Καρλές, και τον παρακάλεσε να πάρει μαζί του έναν καθολικό σταυρό (ροζάριο) για να τον παραδώσει στην Κλαούντια Βιγιαφάνε. Την πρώτη σύζυγο του Ντιέγκο Μαραντόνα, με την οποία έχει αποκτήσει τις δυο πρώτες κόρες του.

Ο Καρλές έφτασε το πρωί της Πέμπτης (26.11) στην Αργεντινή και βρέθηκε στην Casa Rosada όπου η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Εκεί, έδωσε και το δώρο του Πάπα στην οικογένειά του…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Κόλαση» με 608 διασωληνωμένους, 99 θανάτους και 2.018 νέες μολύνσεις