ΚΟΣΜΟΣ

Κηδεία Μαραντόνα: Επεισόδια στο Μπουένος Άιρες – Σκηνές χάους φοβούνται οι αρχές

Κηδεία Μαραντόνα: Επεισόδια στο Μπουένος Άιρες – Σκηνές χάους φοβούνται οι αρχές
AP Images

Ντιέγκο Μαραντόνα: Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατακλύσει το Μπουένος Άιρες για να πουν το τελευταίο αντίο στον Θεό του ποδοσφαίρου. Σπαρακτικές στιγμές στην κηδεία του «Ντιεγκίτο».

Ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη. Στην πατρίδα του, την Αργεντινή, έχει κηρυχτεί τριήμερο εθνικό πένθος και δίχως ίχνος υπερβολής όλοι οι άνθρωποι εκεί θέλουν να βρεθούν στην Casa Rosada, το Προεδρικό Μέγαρο, όπου η σορός του 60χρονου σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Αργεντινής, ο κόσμος που περιμένει για να προσκυνήσει στη σορό του Ντιέγκο Μαραντόνα καταγράφει τουλάχιστον τρεις ώρες αναμονής ενώ καταλαμβάνει περίπου 20 οικοδομικά τετράγωνα.

Μάλιστα, στη διάρκεια της ημέρας δεν έλειψαν και συγκρούσεις του συγκεντρωμένου πλήθους με την αστυνομία. Οι αρχές προσπάθησαν να αποτρέψουν τον υπερβολικό συνωστισμό, όμως, αυτό ήταν αδύνατο και έτσι προέκυψαν αψιμαχίες.

Παράλληλα, η διαδικασία του λαϊκού προσκυνήματος, όπως έγινε γνωστό, θα διαρκούσε ως τις 21:00 ώρα Ελλάδας. Η οικογένειά του δεν ήθελε να παρατείνει παραπάνω τη διαδικασία, όμως, η αστυνομία ζήτησε να δοθεί παράταση για να καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση και να αποφύγει σκηνές χάους.

Ήδη οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν πως μια τεράστια πομπή ανθρώπων θα συνοδεύσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα στην τελευταία του κατοικία, με την κηδεία του να έχει μετατραπεί στο προσκύνημα ενός ολόκληρου έθνους στον ήρωά του…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

SMS 13033: Έρχεται νέος κωδικός 7 - Για ποιες μετακινήσεις πρέπει να τον χρησιμοποιείτε