ΚΟΣΜΟΣ

Εθελοντής που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca κατέθεσε αγωγή για παρενέργειες - Διαψεύδει η Serum

Εθελοντής που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca κατέθεσε αγωγή για παρενέργειες - Διαψεύδει η Serum

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΗ μεγαλύτερη παρασκευάστρια εταιρεία εμβολίων στον κόσμο, Serum, αρνείται τους ισχυρισμούς εθελοντή που έλαβε το εμβόλιο των AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ότι ασθένησε σοβαρά.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο «Bloomberg», η εταιρεία Serum Institute of India Ltd. αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι ένας εθελοντής που συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές στην Ινδία εμφάνισε σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο που ανέπτυξαν η AstraZeneca Plc και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης επισημαίνοντας ότι θα κινηθεί νομικά κατά του εθελοντή, καθώς όπως υποστηρίζει τα συμπτώματα του εθελοντή δεν σχετίζονται με το εμβόλιο.

Η Serum, ένεκα της συμφωνίας που σύναψαν οι εταιρείες, διεξάγει δοκιμές για το πλάνο της AstraZeneca σε τοπικό επίπεδο.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο εθελοντής, από την πόλη Chennai της νότιας Ινδίας, συγκεκριμένα δήλωσε ότι υπέφερε από σοβαρά νευρολογικά και ψυχολογικά συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό.

Ο ίδιος μάλιστα, ζητά αποζημίωση, ύψους 50 εκατομμυρίων ρουπιών ή 676.000 δολαρίων, ενώ η εταιρεία Serum να επισημαίνει ότι η ασθένειά του δεν είχε καμία σχέση με το εμβόλιο.

Γεγονός είναι, όπως γράφει το αμερικανικό πρακτορείο, ότι το περιστατικό στρέφει την παγκόσμια προσοχή στο εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 που παρασκεύασε η AstraZeneca.

Για την εταιρεία «Serum», οι ισχυρισμοί ήταν «κακόβουλοι και παρερμηνεύτηκαν» κι ότι ο εθελοντής αρχικά είχε δηλώσει ότι τα συμπτώματά του ήταν ανεξάρτητα από τη δοκιμή του εμβολίου.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία σχέση με τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου και την ιατρική κατάσταση του εθελοντή», αναφέρει η δήλωση της εταιρείας.

Η Ινδία θα παραλάβει 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της AstraZeneca έως τον επόμενο μήνα, όπως γράφει το Bloomberg.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αυτό είναι το σχέδιο για τα Χριστούγεννα - Το όριο των ατόμων και τα SMS για... ρεβεγιόν