ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Απαλλάχθηκε στο δικαστήριο η 32χρονη που έκανε σεξ με 14χρονο

Βρετανία: Απαλλάχθηκε στο δικαστήριο η 32χρονη που έκανε σεξ με 14χρονο

Με δάκρυα στα μάτια υποδέχθηκε την απόφαση των ενόρκων η 32χρονη Τέα Βίνσεντ, μητέρα τριών παιδιών, την απόφαση των ενόρκων που την απάλλαξε από την κατηγορία ότι έκανε σεξ με ένα ανήλικο αγόρι 14 ετών, έχοντας γνώση της ηλικίας του

Η 32χρονη κατάφερε να πείσει το δικαστήριο εκείνο το απόγευμα του Οκτωβρίου του 2018, όταν κάλεσε στο σπίτι της τα δύο αγόρια και παρέσυρε στην κρεβατοκάμαρά της το ένα από αυτά, δεν γνώριζε ότι τα παιδί ήταν 14 ετών.

Η Βίνσεντ στην χθεσινή κατάθεσή της επέμεινε στην θέση της ότι όταν ξεκίνησε η σεξουαλική επαφή με τον 14χρονο αγόρι, πίστευε πώς ήταν τουλάχιστον 16 ετών. Η ίδια υποστήριξε πώς έμαθε την πραγματική ηλικία του αγοριού μετά την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης όταν άρχισαν να κουβεντιάζουν για το σχολείο και τα μαθήματά του.

Όπως αναφέρουν ταβρετανικά μέσα ενημέρωσης, καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση του δικαστηρίου έπαιξε ένα στοιχείο που προέκυψε την τελευταία στιγμή. Οι συνήγοροι υπεράσπισης κατάφεραν να αποδείξουν ότι ο νεαρός είχε καταχωρίσει στο προφίλ του στο Facebook, ψευδή ημερομηνία γέννησης ώστε να φαίνεται μεγαλύτερος. Τα νέα στοιχεία (screenshot κ.λπ.) παρουσιάστηκαν στον δικαστή, που έκρινε ότι μπορούν να γίνουν αποδεκτά και να παρουσιαστούν στο δικαστήριο.

Ο έφηβος, ο οποίος εκλήθη εκ νέου σήμερα να καθίσει στο εδώλιο του μάρτυρα υποστήριξε ότι έβαλε την ψεύτικη ημερομηνία όταν έλαβε ως δώρο για τα 13α γενέθλιά του ένα κινητό τηλέφωνο εξαιτίας της απαίτησης του Facebook ότι οι χρήστες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας τους για να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα. «Βιαζόμουν γιατί ήθελα να παίζω παιχνίδια», φέρεται να είπε το αγόρι στο δικαστήριο.

Σε επίμονες ερωτήσεις των συνηγόρων της 32χρονης για το ποια ηλικία είχε τελικά παρουσιάσει στην Βίνσεντ εκείνο το απόγευμα, το αγόρι επέμεινε ότι «σε καμία περίπτωση δεν της είπε ότι είχε κλείσει τα 16 και πήγαινε στα 17», όπως ισχυρίζεται η ίδια.

«Δεν τον εξανάγκασα να κάνουμε σεξ, ανταποκρίθηκε πρόθυμα»

Η 32χρονη μητέρα κατά τη χθεσινή δίκη, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι γνώριζε την ηλικία του αγοριού όταν το κάλεσε στο σπίτι της. «Δεν μου είπε τι τάξη πήγαινε» και «δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να είναι ανήλικος», είναι μερικά από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η Τέα Βίνσεντ, σύμφωνα με την Daily Mail, προκειμένου να δικαιολογήσει τις πράξεις της.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή η κατηγορούμενη είχε παραδεχτεί ότι έκανε σεξ με ένα από τα αγόρια που κάλεσε στο σπίτι της αφού προηγουμένως τους είχε παρακολουθήσει να παίζουν μπάλα στο πάρκο. Η 30χρονη τότε Βίνσεντ πρόσφερε στους δύο εφήβους νερό, και στην συνέχεια «ξεμονάχιασε» τον 14χρονο στο δωμάτιό της για να κάνουν σεξ. Σύμφωνα όμως με την Βίνσεντ, μέχρι τη στιγμή της σεξουαλικής πράξης η ίδια δεν είχε ιδέα πως το αγόρι ήταν κάτω των 16 ετών.

«Δεν αρνούμαι ότι κάναμε σεξ. Δεν τον εξανάγκασα, ανταποκρίθηκε με προθυμία... Είμαι βέβαιη ότι μου είπε πως ήταν 16 ετών και προσωπικά που φαινόταν πολύ μεγαλύτερος από την ηλικία του. Δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να είναι ανήλικος. Σίγουρα δεν μου είπε πριν κάνουμε σεξ τι τάξη πήγαινε ούτε ότι ήταν μόλις 14 ετών», είπε στο δικαστήριο η Βίνσεντ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, όταν η 32χρονη κατηγορούμενη ρωτήθηκε σχετικά με τα τρία της παιδιά αλλά και το γεγονός ότι έχουν παρέμβει πλόεν οι κοινωνικές υπηρεσίες, ξέσπασε σε κλάματα. Όπως εξήγησε η ίδια δεν είχε δει ποτέ ξανά τον 14χρονο πριν από εκείνο τα απόγευμα, όμως γνώριζε ένα φίλο του. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι όταν είδε τα δύο αγόρια να παίζουν μπάλα έξω από το σπίτι της, το εξέλαβε ως ένδειξη ενδιαφέροντος για το πρόσωπό της από τη μεριά τους.

Η 32χρονη Τέα είπε στη δίκη ότι, αφού ολοκληρώθηκε η σεξουαλική πράξη με τον έφηβο, ακολούθησε μια συζήτηση για το σχολείο και τότε ήταν που συνειδητοποίησε την πραγματική του ηλικία.

Σοκάρει η μαρτυρία του νεαρού

Η περιγραφή του νεαρού αγοριού στην κατάθεσή του στην αστυνομία για το τι συνέβη σε αυτήν την κρεβατοκάμαρα είναι πραγματικά σοκαριστική: «Με κάλεσε πάνω και νόμιζα ότι είχε κάποια κονσόλα gaming ή τηλεόραση. Μόνο σε εμένα είπε να ανέβω στον πάνω όροφο. Ο φίλος μου έμεινε κάτω. Μου ζήτησε να καθίσω στο κρεβάτι και βγήκε έξω για λίγο. Όταν γύρισε ήταν γυμνή».

Ο 14χρονος περιέγραψε τη σκηνή του σεξ λέγοντας ότι η γυναίκα τον «καβάλησε» και άρχισε να «χοροπηδά πάνω του», για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια κατάφερε να την σπρώξει και να φύγει. «Έβαλα τα ρούχα μου και είπα στον φίλο μου κάτω ότι πρέπει να φύγουμε».

Ο φίλος του αγοριού είπε ότι άκουσε σεξουαλικούς ήχους από τον πάνω όροφο, αισθάνθηκε αμήχανα και βγήκε έξω από το σπίτι για λίγο, προτού τελικά επιστρέψει. Στην κατάθεσή του περιέγραψε τον φίλο του ως «χαζό» που την πάτησε. Όταν τα δύο αγόρια εκμυστηρεύθηκαν τι συνέβη σε μια άλλη φίλη τους, εκείνη προέτρεψε τον 14χρονο να μιλήσει στους γονείς του. Όταν η μητέρα του 14χρονου έμαθε την αλήθεια και πήγε στο σπίτι της Βίνσεντ για να της ζητήσει τον λόγο, εκείνη φέρεται να της έκλεισε την πόρτα στα μούτρα λέγοντάς της, «όχι τώρα, είμαι μαζί με την κόρη μου». Ο πατέρας του αγοριού πήγε επίσης στο σπίτι της Βίνσεντ, ωστόσο στη συνέχεια δέχτηκε ο ίδιος απειλές από έναν άλλον άνδρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Οριστικό! Παράταση των μέτρων μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου